Tuba vs Subwoofer
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
W reflexie ma być wygłuszona tylna ściana i tunel a resztę można sobie faktycznie darować. Uszczelnić jednak trzeba każdą skrzynie coby powietrze umykało właśnie reflexem a nie szczelinami i zmniejszało wydajność skrzyni i nie świszczało.
[ Dodano: 2007-05-31, 20:55 ]
W reflexie ma być wygłuszona tylna ściana i tunel a resztę można sobie ewentualnie darować. Ale widziałem też markowe skrzynie z reflexem i w band-pass'ie które były całkowicie wygłuszone grubą gąbką także nie wiem dokładnie ale zawodowcy raczej nie powinni się mylić... Ja zrobię jakiś kompromis. Uszczelnić jednak trzeba każdą skrzynie coby powietrze umykało właśnie reflexem a nie szczelinami i zmniejszało wydajność skrzyni i nie świszczało.
[ Dodano: 2007-05-31, 20:55 ]
W reflexie ma być wygłuszona tylna ściana i tunel a resztę można sobie ewentualnie darować. Ale widziałem też markowe skrzynie z reflexem i w band-pass'ie które były całkowicie wygłuszone grubą gąbką także nie wiem dokładnie ale zawodowcy raczej nie powinni się mylić... Ja zrobię jakiś kompromis. Uszczelnić jednak trzeba każdą skrzynie coby powietrze umykało właśnie reflexem a nie szczelinami i zmniejszało wydajność skrzyni i nie świszczało.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Tuba jest dla typowych lanserów którzy wożą się po mieście z otwartymi szybami i szpanują głębokim basem z tuby za 50zł :mrgreen: Nie a tak na serio to tuba gra głośniej i robi więcej huku niż czystego grania...Mnie to boli głowa jak jade dłużej i słucham głośniej muzy na tubie u kolegi. Takiego czegoś nie da sie słuchać zamiast mieć przyjemność z słuchania muzyki to robi się męczarnia
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Panowie mam taki test od 20kHz do 20Hz i powiem wam że jak zapuszczę go teraz u mnie w Niuni i kawałek się kończy (czyli schodzi już tak od 35Hz do 20Hz) to przy uchylonym szyberdachu ten się aż telepie:-) to chciałem uzyskać - bardzo lubię niskie częstotliwości które nie tyle słychać co czuć i to mi się świetnie udało :mrgreen: A na tylnej kanapie mam masażera pleców hhh