[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Hałas przy skręcie
[B4 1.9 TDI 1Z Avant] Hałas przy skręcie
Witam,przy pełnym skręcie kierownicą w prawo lub lewo słychać dość głośny i charakterystyczny chrobot,co może być jego przyczyną,i drugie pytanie co należy wymienić w zawieszeniu żeby wreszcie nie stukało?
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
ja wymieniałem amortyzatory i przez pomyłkę prawą sprężynę zamontowałem odwrotnie i miałem takie objawy jak ty po prostu sprężyna przeskakiwała na poduszce amortyzatora po odwróceniu sprężyny cicho...... jutro znowu wymiana amorów ale tym razem kayba tydzień temu zakładałem nowe firmy GH gazowe kompletne dno na łuku koła piszczą a na badaniu wykazują 76 procent amen....
przestroga nie kupujcie amorów GH gazowych. dno. dno dno. dno.
przestroga nie kupujcie amorów GH gazowych. dno. dno dno. dno.
- lukaszk1989r
- Forum Audi 80
[B4 1Z] skrzypienie przy skręcaniu i stukanie
witam!
Od niedawna jestem posiadaczem mojej niuni b4 tdi od 2 dni slysze stukanie dochodzące jakby z tylnego lewego koła. Puka przy nierównościach drogi, i przy ruszaniu z miejsca ze skreconymi kołami... Wydaje mi się że to przegub, ale dzwięk dochodzi z tylnej osi...
Druga sprawa to skrzypienie przy skrecaniu kołami, podczas wolnej jazdy np na skrzyżowaniu i na postoju, skrzypi dość głośno przy skręcie w prawo, za to w lewo tylko delikatnie i nie zawsze... na poczatku myślałem że to śnieg, ale wczoraj śniegu na ruchliwych ulicach praktycznie nie było, wyczyścilem nadkola z przylepionego śniegu, wyjechałem na ulice i nadal to samo co o tym sadzicie? a może to przez zimowe opony? sam nie wiem
Pozdro audiholicy
Od niedawna jestem posiadaczem mojej niuni b4 tdi od 2 dni slysze stukanie dochodzące jakby z tylnego lewego koła. Puka przy nierównościach drogi, i przy ruszaniu z miejsca ze skreconymi kołami... Wydaje mi się że to przegub, ale dzwięk dochodzi z tylnej osi...
Druga sprawa to skrzypienie przy skrecaniu kołami, podczas wolnej jazdy np na skrzyżowaniu i na postoju, skrzypi dość głośno przy skręcie w prawo, za to w lewo tylko delikatnie i nie zawsze... na poczatku myślałem że to śnieg, ale wczoraj śniegu na ruchliwych ulicach praktycznie nie było, wyczyścilem nadkola z przylepionego śniegu, wyjechałem na ulice i nadal to samo co o tym sadzicie? a może to przez zimowe opony? sam nie wiem
Pozdro audiholicy
Ostatnio zmieniony 18 sty 2010, 18:42 przez TDIpower, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
TDIpower, na początek popraw prosze nazwę tematu - zastosuj tag.
Skrzypienie które u Ciebie wystepuje może być spowodowane jakimś zatarciem się elementów układu kierowniczego. U mnie jak piszczał to walnięta była końcówka. Luzu nie było a piszczała.
A z tymi stukami to nie wiem co ci poradzić. Może na początek posprawdzaj osłony przegubów, luzy w zawieszeniu i układzie kierowniczym, luz na tylnych łożyskach. Moż czasami być tak że piszczenie i stukanie może być objawej tej samej usterki.
Skrzypienie które u Ciebie wystepuje może być spowodowane jakimś zatarciem się elementów układu kierowniczego. U mnie jak piszczał to walnięta była końcówka. Luzu nie było a piszczała.
A z tymi stukami to nie wiem co ci poradzić. Może na początek posprawdzaj osłony przegubów, luzy w zawieszeniu i układzie kierowniczym, luz na tylnych łożyskach. Moż czasami być tak że piszczenie i stukanie może być objawej tej samej usterki.