[B4 sedan] Problem - brak kanału na narty
[B4 sedan] Problem - brak kanału na narty
Interesuje mnie możliwość zamontowania kanału na narty w sedanie B4.
Czy ktoś próbował to zrobić?
Interesuje mnie również to, czy w wersjach z kanałem na narty tylne siedzenie różni się jakoś pozostałymi elementami od wersji bez kanału?
Tak się składa, że lubię pojeździć czasem na nartach i zastanawiam się nad zrobieniem kanału na narty <ok>
Bardzo byłbym również wdzięczny gdyby ktoś posiadający takowy kanał załączył jakieś dokładniejsze fotki jak wygląda ori kanał :mrgreen:
A jakby ktoś jeszcze napisał ile tam wchodzi par nart to już byłoby git :mrgreen:
Czy ktoś próbował to zrobić?
Interesuje mnie również to, czy w wersjach z kanałem na narty tylne siedzenie różni się jakoś pozostałymi elementami od wersji bez kanału?
Tak się składa, że lubię pojeździć czasem na nartach i zastanawiam się nad zrobieniem kanału na narty <ok>
Bardzo byłbym również wdzięczny gdyby ktoś posiadający takowy kanał załączył jakieś dokładniejsze fotki jak wygląda ori kanał :mrgreen:
A jakby ktoś jeszcze napisał ile tam wchodzi par nart to już byłoby git :mrgreen:
Draxi, nie wiem. jeszcze jest troche czasu do zimy więc chciałbym rozważyć różne rozwiązania :roll: jednak zawsze woziłem narty w aucie-składając tylne siedzenie. chciałbym to jednak jakoś "ucywilizować" A do wożenia nart na dachu zabardzo nie mam przekonania :roll: Podobno sól drogowa szkodzi ślizom i krawędziom. Poza tym zawsze marzył mi się samochód z kanałem na narty Marzył mi się jeszcze napęd quattro ale jak widać niewszystko można mieć
Re: [B4 sedan] Problem - brak kanału na narty
Taką przekładkę da się zrobić bez problemu. Ja swoje oparcie bez tunelu wymieniłem na takie wyposażone w tunel i wszystko pasowało bez najmniejszych komplikacji.grze pisze: Interesuje mnie również to, czy w wersjach z kanałem na narty tylne siedzenie różni się jakoś pozostałymi elementami od wersji bez kanału?
Muszę odkopać temat bo mnie interesuje ta sprawa.
Też nie mam tego rękawa na narty a bardzo by się przydał.
1. Jak to zamontować? Czy trzeba wymieniać całe tylne oparcie czy tylko jakiś fragment?
2. Ile nart się tam zmieści? Deska snowboard raczej nie wejdzie?
3. Czy da się to w ogóle kupić?
Miałem kiedyś bagażnik na narty na dach (nie oryginalny) ale ma to swoje wady:
- Trzeba go co roku montować. Wozić go cały rok na dachu to bez sensu: dodatkowy opór powietrza i nie można pojechać do myjni.
- Po przejechaniu całej zakopianki narty są całe zapaprane brudem i solą
- Uszczelki od drzwi się trochę deformowały przy długim używaniu bagażnika. Potem gwiżdże bardziej powietrze.
Też nie mam tego rękawa na narty a bardzo by się przydał.
1. Jak to zamontować? Czy trzeba wymieniać całe tylne oparcie czy tylko jakiś fragment?
2. Ile nart się tam zmieści? Deska snowboard raczej nie wejdzie?
3. Czy da się to w ogóle kupić?
Miałem kiedyś bagażnik na narty na dach (nie oryginalny) ale ma to swoje wady:
- Trzeba go co roku montować. Wozić go cały rok na dachu to bez sensu: dodatkowy opór powietrza i nie można pojechać do myjni.
- Po przejechaniu całej zakopianki narty są całe zapaprane brudem i solą
- Uszczelki od drzwi się trochę deformowały przy długim używaniu bagażnika. Potem gwiżdże bardziej powietrze.
-
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wielkie dzięki wujku za fotkę.
A w wcale, że nie W każdej b3 masz przygotowanie pod pokrowiec na narty i masz tam wszystko nacięte jedynie wystarczy przeciąć ze 3 łączenia w blaszy. Jutro zrobię tego fotkę to zobaczysz Ale co z tym bakiem czy ma taką samą pojemność ci jak z zamocowaniem go ?? I ogólnie jak się ten bak w b3 wyjmuję ??wujo1 pisze:będzie trzeba ciąć
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wcale się nie gniewam. Nawet nie ma do tego powodu A co do baku to znalazłem taki na alledrogo:wujo1 pisze:Audi Sport, źle to ująłem o to mi chodziło że tam jest wszystko nacięte, chyba się nie gniewasz nie umiałem wytłumaczyć heh . A co do baku musi być taki sam tylko inaczej wyprofilowany :-|
http://www.allegro.pl/item869600021_aud ... a_89r.html
Czy taki podejdzie i czy w dieslu jak i w benzyniaku jest taki sam zbiornik ?? Czyli do tego rezanka potrzeba:
- Zbiornik paliwa
- Osłonę na ten otwór
- Wykładzinę bagażnika
- Osłona na tą blachę w grodzi oddzielającej kabinę od bagażnika z Pokrowcem na narty
- Klip czy jak to się tam zwie co przychodzi pod kanapa nad tunelem środkowym (widać na foto podanym przez wujka)
I teraz jak wygląda ta osłona na ta blachę ?? Rozumiem, że ten pokrowiec na narty można zdemontować i przewozić jakieś inne długie ładunki :mrgreen:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
A jak sprawa wygląda dla B4?
Gdy w oparciu jest rękaw to jest jednocześnie ten podłokietnik?
Może jakiś dobry człowiek wrzuci kilka zdjęć?
Wymiana całego oparcia tylnej kanapy trochę mi nie pasuje, bo skąd wezmę ten sam kolor tapicerki (jasny szary) i to jeszcze z rękawem?
Ale inaczej to trzeba będzie pewnie wycinać i kombinować...
Ech, nie mogli tego zrobić w każdej wersji...
Gdy w oparciu jest rękaw to jest jednocześnie ten podłokietnik?
Może jakiś dobry człowiek wrzuci kilka zdjęć?
Wymiana całego oparcia tylnej kanapy trochę mi nie pasuje, bo skąd wezmę ten sam kolor tapicerki (jasny szary) i to jeszcze z rękawem?
Ale inaczej to trzeba będzie pewnie wycinać i kombinować...
Ech, nie mogli tego zrobić w każdej wersji...
-
- Forum Audi 80