[b3 1.8 pm] obroty a prędkość
[b3 1.8 pm] obroty a prędkość
Witam, przy wyjmowaniu licznika musiałem wyciągnąc skazówkę żeby się dostać do dalomierza i nie moge jej dobrze ustawić na swoim miejscu;/ ta od prędkosciomierza powinna się blokować na godzinie 6 kręcąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara? Prosił bym prędkości obrotowe silnika na 3 biegu 50km/h i na 5 90km/h z góry wielkie dzięki
No tak, skazówkę można założyć w każdym kierunku nie to co np. kopułke zapłonu i też mi troszke się zepsuł nie wiem czemu - bardzo trudno jest ustawić tak skazówkę żeby pokazywała realną prędkość i samoczynnie opadała. U mnie w obrotomierz działa ok, mimo obrócenia do góry tzn. 4k obrotów na dole, 0 na górze skazówka wędruje ku górze. A ze znajomych to nikt nie ma gps. Tylko proszę o orientacyjne dane, będziecie jechać do pracy czy w inne miejsce to zapamiętajcie pomiary jeśli można, dokładnie nie będzie, wiadomo, ale zawsze lepsze to niż różnica 15 km/h jak na oko ostatnio stwierdziłem. Jutro może kumpel z b4 będzie to zapnie 50 km/h a ja za nim ale nic pewnego czy on będzie, w każdym razie prosił bym o te pomiary w jakimś stopniu ułatwiło by mi to regulacje
[ Dodano: 2010-01-20, 19:28 ]
p.s. ustawiałem go kiedyś też jak się ten przeklęty dalomierz zaciął i tak mi wyszło że na 5 biegu 2k obrotów to 90 km/h, myślicie że to mogło być prawidłowe ustawienie? A i jak jechaliśmy z kolegą oplem astra 1.4 do radomia z jego szefa gpsem to przy 100km/h gps pokazywał 89-92 a licznik ori, z tego co wiem nikt do niego sie nie dobierał czyli jakieś zakłamanie licznika jest
[ Dodano: 2010-01-20, 19:28 ]
p.s. ustawiałem go kiedyś też jak się ten przeklęty dalomierz zaciął i tak mi wyszło że na 5 biegu 2k obrotów to 90 km/h, myślicie że to mogło być prawidłowe ustawienie? A i jak jechaliśmy z kolegą oplem astra 1.4 do radomia z jego szefa gpsem to przy 100km/h gps pokazywał 89-92 a licznik ori, z tego co wiem nikt do niego sie nie dobierał czyli jakieś zakłamanie licznika jest
Według moich obserwacji to licznik zawyża 10%, czyli jadąc 90 wg GPS na liczniku było 100. Mam standardowe opony 175/70 R14. podobnie było w A4 komputer pokazywał 90 licznik 100.
U mnie przy 100 na 5 biegu jest 2400,
przy 50 na 4 biegu 1600, na 3 coś koło 2000 ale tego dokładnie nie pamiętam
Skrzynia AKM, silnik RU
U mnie przy 100 na 5 biegu jest 2400,
przy 50 na 4 biegu 1600, na 3 coś koło 2000 ale tego dokładnie nie pamiętam
Skrzynia AKM, silnik RU