[80 b4 1Z] Elektryczne szyby - problem nie rozwiazany
Również zapytam co to za sterownik?Sam jestem zainteresowany tym patentem. I wiedzę ze też mam coś zrąbane bo AUTO działa mi tylko na dół a przekaźnik mam 343Mobilek pisze:Ja miałem podpięte pod przewód kontrolki od ładowania, na chwilę obecną mam inny sterownik mający w sobie domykacz i sterujący obiema przednimi szybami.
A czy nie było czegoś takiego jak domykanie szyb po przekręceniu kluczyka w drzwiach?
Można to jakoś zrezać?
Sterownik firmy Proxima, do sterowania i domykania szyb.marko009 pisze:Również zapytam co to za sterownik?
Podłącz przewód o którym mowa wcześniej.marko009 pisze:I wiedzę ze też mam coś zrąbane bo AUTO działa mi tylko na dół a przekaźnik mam 343
Problem morze leżeć w wiązce przednich drzwi, po objawach można podejrzewać przerwanie któregoś z przewodów w okolicy przelotki między nadwoziem a przednimi drzwiami.yeti88 pisze:Ja jak mam drzwi zamknięte to nie działają mi szyby, a jak otwarte to działa. Co prawda nie zawsze jest tak. Czym może być to spowodowane.
Jeżeli pewien jesteś że połączenia przewodów pomiędzy sterownikiem a przełącznikami i silniczkami są ok, to pozostaje sprawdzić sterownik. Jest możliwe że przy otwartych drzwiach krańcówka podając masę do sterownika wyłącza go nawet przy włączonym zapłonie. Także jeżeli instalacja ok, to sprawdź czy przypadkiem nie ma zimnych lutów w module, innych pomysłów nie mam.yeti88 pisze:no to musze dokladnie to sprawdzic
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Po pierwsze mógłbyś użyć jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych.
Musiałeś coś źle podłączyć albo masz uszkodzony jeden z przycisków bo po odłączeniu jednego sterującego daną szybę, drugi powinien przestać działać.
Będzie się tak działo jeśli połączyłeś je szeregowo bo jeden z nich w stanie spoczynkowym podaje dwie masy na silnika a drugi podaje do jednej z tych masz plusa.
Musiałeś coś źle podłączyć albo masz uszkodzony jeden z przycisków bo po odłączeniu jednego sterującego daną szybę, drugi powinien przestać działać.
Będzie się tak działo jeśli połączyłeś je szeregowo bo jeden z nich w stanie spoczynkowym podaje dwie masy na silnika a drugi podaje do jednej z tych masz plusa.
hey co o tym myslicie ?? http://www.allegro.pl/item1095303522_el ... ml#gallery