Witam wszystkich.
Mam pytanko, może już ktoś o tym pisał? Czy do b4 2.0 można włozyć sprężyny np. od b4 2.3 lub 2.8. Słyszałem właśnie że pasują i troszeczkę to obniży przód auta. Zamierzam wymienić amory i przy okazji założyłbym jakieś sprężynki. Nie ukrywam że chciałbym troszkę obniżyc przód auta, a natomiast tył troszeczke usztywnić i podnieść.
Czy moglibyście coś doradzić jakie np. amory i sprężyny założyć.
Dzięki wielkie za pomoc.
[ B4 ALL] Jaka sprężyna?
-
- Forum Audi 80
Założenie na przód 2,0 sprężyn od 2,3 lub tym bardziej 2,8 spowoduje efekt odwrotny bardzo duże podniesienie przodu, u siebie na próbę założyłem sprężyny od 2,3 i przód podniósł się o jakieś 10cm. Jeśli chcesz obniżyć przód to załóż lekko utwardzone sprężyny sportowe np. jamexu. Co do tyłu możesz założyć sprężyny od avanta, które są bardziej utwardzone.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam
Nie chce zakładać nowego temaciku : chodzi mi o to czy do b4 1.9TD 1992 r.można założyć na tył wyższe sprężyny (jak tak to jakiego typu czy oznaczeń mają być) bo teraz mam założone aluski 16" i jak jest załadowane autko to na wybojach zaczyna obcierać nadkola a poza tym mam ciężki wyjazd z garażu (pod górkę) i tył wadzi mi o ziemie, wiec wymyśliłem że podniosę tył auta.
Dzięki za pomoc Pozdrawiam .
Nie chce zakładać nowego temaciku : chodzi mi o to czy do b4 1.9TD 1992 r.można założyć na tył wyższe sprężyny (jak tak to jakiego typu czy oznaczeń mają być) bo teraz mam założone aluski 16" i jak jest załadowane autko to na wybojach zaczyna obcierać nadkola a poza tym mam ciężki wyjazd z garażu (pod górkę) i tył wadzi mi o ziemie, wiec wymyśliłem że podniosę tył auta.
Dzięki za pomoc Pozdrawiam .