[80 B4 2.0 ABK LPG] Problem z przerywaniem gazu
- kamil_coupe
- Forum Audi 80
[80 B4 2.0 ABK LPG] Problem z przerywaniem gazu
Witam! Mam problem z instalacja LPG. Ale pokolei..
Kupiłem Audiczke pół roku temu i miałem problemy z odpalaniem, wiec oddałem auto do mechanika i zmienił mi czujnik temp i ten drugi obok(nie wiem od czego on jest?). Wyjeżdżając od niego wszystko było ok, jednak gdy silnik złapał temp zaczął mi przerywać gaz. Wróciłem do niego, kombinował coś ale niestety mu się nie udało i umył ręce, ze to nie jego wina itd.. Problem mam do dziś i coraz bardziej mnie denerwuje :evil:
Przerywanie polega na tym, ze podczas jazdy na ciepłym silniku gdy dodaje gazu czuć pod pedałem ze gaz ma przerwy. Tzn jade jade normalnie z wciśniętym gazem i w pewnym momencie jak by nie dopuszczał gazu, jak by go dławiło i wtedy jak odpuszcze pedał lub dodam więcej to jedzie normalnie dalej i tak w kolko..
Czy ktoś wie od czego to? Jeżeli tak proszę o pomoc.
P.S Bylem u dwóch gaziarzy i powiedzieli, ze to wina reduktora. Jednak nie daja gwarancji, ze po zamontowaniu go problem ustanie, a koszt 350zl
Kupiłem Audiczke pół roku temu i miałem problemy z odpalaniem, wiec oddałem auto do mechanika i zmienił mi czujnik temp i ten drugi obok(nie wiem od czego on jest?). Wyjeżdżając od niego wszystko było ok, jednak gdy silnik złapał temp zaczął mi przerywać gaz. Wróciłem do niego, kombinował coś ale niestety mu się nie udało i umył ręce, ze to nie jego wina itd.. Problem mam do dziś i coraz bardziej mnie denerwuje :evil:
Przerywanie polega na tym, ze podczas jazdy na ciepłym silniku gdy dodaje gazu czuć pod pedałem ze gaz ma przerwy. Tzn jade jade normalnie z wciśniętym gazem i w pewnym momencie jak by nie dopuszczał gazu, jak by go dławiło i wtedy jak odpuszcze pedał lub dodam więcej to jedzie normalnie dalej i tak w kolko..
P.S Bylem u dwóch gaziarzy i powiedzieli, ze to wina reduktora. Jednak nie daja gwarancji, ze po zamontowaniu go problem ustanie, a koszt 350zl
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 21:01 przez kamil_coupe, łącznie zmieniany 2 razy.
- kamil_coupe
- Forum Audi 80
Powiem Ci Rafio, że ja nawet mam tak na pełnej butli
Tak Jacku, dzieje sie tak tylko na gazie, na benzynce wszystko super.
Co do odpowiedzi Wojtka to Ci powiem, ze sondy to ja nie mam. Ktoś kiedyś pewnie wyciął.. A co do regulacji to robiłem ją jak mi powiedział gaziarz o tym reduktorze. I przerywanie ustało, a po paru(chyba 5) tankowaniach przerywanie wróciło :evil:
A może to mieć jakiś związek z tym czujnikiem temp i tym drugim? Bo albo od tego się zaczęło albo to zbieg okoliczności.
Tak Jacku, dzieje sie tak tylko na gazie, na benzynce wszystko super.
Co do odpowiedzi Wojtka to Ci powiem, ze sondy to ja nie mam. Ktoś kiedyś pewnie wyciął.. A co do regulacji to robiłem ją jak mi powiedział gaziarz o tym reduktorze. I przerywanie ustało, a po paru(chyba 5) tankowaniach przerywanie wróciło :evil:
A może to mieć jakiś związek z tym czujnikiem temp i tym drugim? Bo albo od tego się zaczęło albo to zbieg okoliczności.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No jasne podciśnieniowe instalacje LPG są wrażliwe na nieszczelności. Szczególnie gdy masz mikser przed przepływomierzem czyli bez kompensacji. Zaślep wejście odmy od strony dolotu powietrza a stronę od silnika zostaw aby szła do atmosfery. Wtedy potestuj czy lepiej będzie chodził.rafio83 pisze:A czy może to być spowodowane tym że np:
1. Mam dziurę w przewodzie łączącym odme z pokrywą zaworów
2. Łapie lewe powietrze?
- kamil_coupe
- Forum Audi 80
Re: [80 B4 2.0 ABK LPG] Problem z przerywaniem gazu
Kolego problem polega na złej regulacji mieszalnika i dawki gazu i na niczym wiecej budowa mieszalnika jest bardzo prosta i regulacja jak się wie jak działa również i to nie żadna wina reduktora jak sugerowali jak ich nazywasz gazownicy poprostu cwaniacy chcący zarobić bo jak to mówią wiedza kosztuje NOWY reduktor kosztuje 180zł komplet membran 50złkamil_coupe pisze: Witam! Mam problem z instalacja LPG. Ale pokolei..
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- kamil_coupe
- Forum Audi 80
Nie mam, jednak problem nie powstał przez jej wycięcie bo gdy kupiłem auto to już sondy nie było, a auto chodziło normalnie. Spalanie około 15 litrow.HeavenQueen pisze: W ABK nie masz sondy lambda i dziwisz się że Ci to marnie chodzi i przerywa? Jakie masz spalanie?
[ Dodano: 2010-01-26, 19:36 ]
Co do regulacji to bylem dwa razy od tego czasu gdy mi się to stało. Efekt był taki, że gdy mi pierwszy raz wyregulował to autko chodziło super tzn nie przerywało :mrgreen: ale po około 5 tankowaniach problem znów się pojawił, wiec znów pojechałem na regulacje, niestety drugim razem regulacja nic nie pomogła i dalej przerywa, aż do dziśleopard pisze:
Kolego problem polega na złej regulacji mieszalnika i dawki gazu i na niczym wiecej budowa mieszalnika jest bardzo prosta i regulacja jak się wie jak działa również i to nie żadna wina reduktora jak sugerowali jak ich nazywasz gazownicy poprostu cwaniacy chcący zarobić bo jak to mówią wiedza kosztuje NOWY reduktor kosztuje 180zł komplet membran 50zł