[All] Ile palą nasze autka ?
-
- Forum Audi 80
Witam przedmówce jak dodasz do tego ok 2 litry to mozna będzie w to uwierzyć b4 czy 1,6 czy 2,0 musi w mieście wziaść 12-13 litów oczywiście lpg czasem 14 jest dopuszczalne (oczywiście jazda w mieśćie w korkach itp, a nie po obwodnicach) bo to jest ciężkie auto) w trasie owszem do 9 LPG mozna zejść 7 litrów to pali koledze toyota 1.6 vvti w trasie jak smiga 120 -140 ale benzyny a nie ważące ponad 1200 kg auto.
P.S Ja bym był za tym żeby podawać prawdziwe dane z jazdy a nie zaniżone bo to na nic nie wpływa a daje jasne informacje.
P.S Ja bym był za tym żeby podawać prawdziwe dane z jazdy a nie zaniżone bo to na nic nie wpływa a daje jasne informacje.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no nie prawda, moja ABT spaliła mi benzyny ostatnio na trasie poniżej 7 litrów, niewiele bo niewiele ale poniżej 7 litrów.... dokładnie 6,98 l/100, jazda 90-120 przy czym ok 30% miastaMiro1 pisze: mozna zejść 7 litrów to pali koledze toyota 1.6 vvti w trasie jak smiga 120 -140 ale benzyny a nie ważące ponad 1200 kg auto.
jak jedzie lekko na trasie i stosuje technikę "wybiegów" to może osiągnąć na gazie to 7,4 przy utrzymaniu rozsądnej prędkości... zresztą po co by pisał że mu tyle spaliła jeśli by mu nie spaliła tyle??
poza tym audi nie waży ponad 1200 kilo tylko poniżej.. 1150 czy coś koło tego, w sumie zależy ile wyposażenia wieziesz ze sobą
może po prostu nauczył się jeździć autem ekonomicznie.... ekonomicznie nie znaczy w żadnym wypadku wolno....
mi to zajęło około rok żeby go wyczuć i zejść do tych 7 l przy rozsądnej jeździe..., wcześniej nie mogłem zejść wiele poniżej 8 l w trasie 7,8 , 7,6 czasem koło 9, ale ostatnio to zawsze poniżej 8 mi wychodzi, a w trasie w okolicy 7
do osiągnięcia dobrego spalania potrzebne są jednak takie rzeczy jak przede wszystkim sprawny silnik z osprzętem, dobre ciśnienie w oponach, brak aerodynamicznych spowalniaczy i wiedza jak ekonomicznie silnik wykorzystać... ale to już inna historia... opisywałem już tu gdzieś na forum
Witam moja poprzednia AUDI-czka 1.8 JN potrafiła spalic przy ostrym traktowaniu 12-14 litrów LPG w cyklu mieszanym.
A moja obecna 2.3 20V przy rozregulowanym gazie potrafiła wypić 20-25l LPG przy jeżdzie w cyklu mieszanym.Ostatnio zrobiłem reduktor ustawiłem gaz i spalanie spadło do ok 16l LPG na 100km w cyklu mieszanym.To chyba niezly wynik?
A moja obecna 2.3 20V przy rozregulowanym gazie potrafiła wypić 20-25l LPG przy jeżdzie w cyklu mieszanym.Ostatnio zrobiłem reduktor ustawiłem gaz i spalanie spadło do ok 16l LPG na 100km w cyklu mieszanym.To chyba niezly wynik?
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Miro1 pisze:Witam przedmówce jak dodasz do tego ok 2 litry to mozna będzie w to uwierzyć b4 czy 1,6 czy 2,0 musi w mieście wziaść 12-13 litów oczywiście lpg czasem 14 jest dopuszczalne (oczywiście jazda w mieśćie w korkach itp, a nie po obwodnicach) bo to jest ciężkie auto) w trasie owszem do 9 LPG mozna zejść 7 litrów to pali koledze toyota 1.6 vvti w trasie jak smiga 120 -140 ale benzyny a nie ważące ponad 1200 kg auto.
Przykro mi że twoja Audi więcej pali.
Moja naprawdę tyle spaliła, zawszę podaje faktyczne dane, instalacje mam od miesiąca i moje obliczenia co do spalania LPG (z samej ciekawości) są bardzo dokładne.
Natomiast jak jej pociskam to faktyczne spali 10 na trasie i 14 po mieście.
Ale ja mojej niuni nie męczę, wszystko musi w niej cykać idealnie i ma wszystko co najlepsze :mrgreen: :lol: 8-)