[B4 1.9tdi 1Z] Filtr paliwa
[B4 1.9tdi 1Z] Filtr paliwa
Witam!! Mam pytanie- czy w B4 1.9 tdi 1Z rocznik 94 oprocz filtra paliwa ktory znajduje sie pod maska jest moze jeszcze jakis dodatkowy filtr czy sitko gdzies na przewodach czy przy zbiorniku?
Pytam poniewaz jakis miesiac temu na mrozie przylapalo mi paliwo wiec wymienilem filtr i wszystko bylo ok az do dzis. a mianowicie po przejechaniu okolo 10 km samochod zgasl w czasie jazdy a w przewodach pojawilo sie powietrze. Pytalem mechanika i poradzil mi wlac okolo 1 litra denaturatu poniewaz jak stwierdzil w zbiorniku moze znajdowac sie troche wody i dlatego znow "przylapalo paliwo" Co Wy o tym sadzicie?
Pytam poniewaz jakis miesiac temu na mrozie przylapalo mi paliwo wiec wymienilem filtr i wszystko bylo ok az do dzis. a mianowicie po przejechaniu okolo 10 km samochod zgasl w czasie jazdy a w przewodach pojawilo sie powietrze. Pytalem mechanika i poradzil mi wlac okolo 1 litra denaturatu poniewaz jak stwierdzil w zbiorniku moze znajdowac sie troche wody i dlatego znow "przylapalo paliwo" Co Wy o tym sadzicie?
Po drodze bak->filtr paliwa nie ma dodatkowo nic. A co do słów mechanika to jak najbardziej się z nimi zgadzam. Takie już nasze polskie paliwko jest "przystosowane klimatycznie" że potrafi zamarznąć. I jeszcze jedna rada, może mało ekonomiczna :-> Po prostu zatankuj do pełna dobrego paliwa i staraj się dotankowywać kiedy spadnie Ci do stanu 1/2 a 3/4. Wtedy nie będziesz miał wody w zbiorniku.
kup sobie dodatek do ropy i przed tankowaniem wlej tyle ile ci potrzeba do danego tankowania i problem zniknie a w filtrze paliwa odkręc ten kurek do spuszczania wody co jest i zobaczysz czy tam masz wode, ja miałem podobnie ale mi niezamarzło nigdzie tylko zrobił się totalny muł auto prawie nie chcialo jechać a paliwo było z Shella
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nikt o tym nie napisał a przecież w zbiorniku też jest sitko na smoku .Mi również w te mrozy złapało właśnie w tym sitku w zbiorniku a nie w filtrzebubu623 pisze:Witam!! Mam pytanie- czy w B4 1.9 tdi 1Z rocznik 94 oprocz filtra paliwa ktory znajduje sie pod maska jest moze jeszcze jakis dodatkowy filtr czy sitko gdzies na przewodach czy przy zbiorniku?