[B3/B4]Licznik kilometrów wariuje
witam koledzy jestem nowy przeczytałem wszsytki i przeszłem do dzieła ,i odrazu powiem ze mam uszkodzana jedna płytke od tego ustrojstwa co kasuje licznik dziennych kilometrów, powiem tak jak rozkreciłem licznik to te pierwsze cyfry po prawej stronie od dziennego licznika moglem delikatnie obracac widocznie jakies zabki sa ułamane ,;;/ i co teraz co musze zrobic zeby znowu zaczeło dzialac mi licznik ???
czy bd skazany na kupno nowego licznika ???
prosze o odp i pozdrawiam wszsytkich:D
[ Dodano: 2009-07-21, 09:35 ]
witam gdy wczoraj poskładałem wszystko , i zamontowałem liczmik spowrotem , to znalazłem mała baiła zębatke , i teraz predkościomioerz nie kręci ;/ , ale dzisiaj znowu postaram sie go rozłożyć i włożyc ta zebatke , robiłem to pierwszy raz z instrukcja sciagnieta z centrum, ipoprawie wrazie czego luty, poradzie cos co z tym wyłamanym zabkiem co poisałem wczesniej .. ?
pozdro
[ Dodano: 2009-07-30, 09:46 ]
witam kolegów ponownie ,
dzisiaj wziełem sie spowrotem za licznik i...
kilometry sie nabijaja lecz po przejechaiu 10 km miałem jjuz 45 km ;/
cos niie tak zaszybko sie nabijaja te kilometry
czy bd skazany na kupno nowego licznika ???
prosze o odp i pozdrawiam wszsytkich:D
[ Dodano: 2009-07-21, 09:35 ]
witam gdy wczoraj poskładałem wszystko , i zamontowałem liczmik spowrotem , to znalazłem mała baiła zębatke , i teraz predkościomioerz nie kręci ;/ , ale dzisiaj znowu postaram sie go rozłożyć i włożyc ta zebatke , robiłem to pierwszy raz z instrukcja sciagnieta z centrum, ipoprawie wrazie czego luty, poradzie cos co z tym wyłamanym zabkiem co poisałem wczesniej .. ?
pozdro
[ Dodano: 2009-07-30, 09:46 ]
witam kolegów ponownie ,
dzisiaj wziełem sie spowrotem za licznik i...
kilometry sie nabijaja lecz po przejechaiu 10 km miałem jjuz 45 km ;/
cos niie tak zaszybko sie nabijaja te kilometry
witam ponownie, ja poradziłem sobie z tym w sposób - zakupienia nowego licznika
najlepsze wyjście , tylko ze mój licznik wariował , po pierwszym roebraniu nawet juz wskazówka prędkościomierza nie działała (bywało ze jechałem 100km/h a ona pokazuje 20 km/h - poważnie,
próbowałem wszystkich mozliwych sposobób naprawy . od zimnych lutów po rozłożenie i nasmarowanie itd itp, ale nic nie dawało efektów, wymieniłem i problemy zniknąły
pozdrawiam
najlepsze wyjście , tylko ze mój licznik wariował , po pierwszym roebraniu nawet juz wskazówka prędkościomierza nie działała (bywało ze jechałem 100km/h a ona pokazuje 20 km/h - poważnie,
próbowałem wszystkich mozliwych sposobób naprawy . od zimnych lutów po rozłożenie i nasmarowanie itd itp, ale nic nie dawało efektów, wymieniłem i problemy zniknąły
pozdrawiam
zaraz mnie pewnie koledzy zjezdzicie ze bylo juz otym itd ale szukam od ponad godziny jakiegos tematu o zamianie predkosciomierza 220 kmh na 260 kmh i niestety niemoge nic znalesc wiec pozwolilem sobie przytulic sie do tematu i delikatnie zapytac czy sie da go wymienic bez problemu i czy bedzie mnie oszukiwal ??? licznik oczywiscie z benyniaczka chce zamontowac w tdi-ku...
pozdrawiam i sorry
pozdrawiam i sorry
-
- Forum Audi 80
Zębatka
Zębatke taką wziołem z progratomora pralki polskiej,tylko trzeba ją trochę podpiłować iglakiem,ma chyba o 1 ząbek więcej,już zrobiłem 10 tys. i chodzi.slimmaq pisze:Witam,
czy ktoś znalazł jakiś dobry sposób na naprawę taj małej żółtej zębatki. Wtapianie drucików jest dobre jak brakuje jednego zęba, ale przy większych brakach troche lipa. Może ma ktos na zbyciu takową zębateczke???
pozdro
Re: Zębatka
ktoś na forum sprzedaje takie zębatki nowe i na allegro też je sprzedaje
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... tegory=620
tu macie jak cos kolo ma zebatki jak komus sie uwalila to mozna by sie z nim dogadac. Ja osobiscie sprawdzalem swoja więc uuuuf problem z glowy <ok>
tu macie jak cos kolo ma zebatki jak komus sie uwalila to mozna by sie z nim dogadac. Ja osobiscie sprawdzalem swoja więc uuuuf problem z glowy <ok>