Witam problem polega na tym że przez ok 2-3minuty nie mam cienienia oleju.
Olej wymieniłem z filtrem niedawno. Czujnik oleju jest sprawny ponieważ wykręciłem go i odpaliłem na chwile auto a tam nic nie biło oleju. Czy jest tak możliwoś ze otworzył sie ten zawork przelewowy w pozycij otwartej albo smok jest zawalony syfem bo jak już załapie oleju to niema problemu jak odpale go nie ciepłym to od razu kontrolka gaśnie.
[B3 1.6d JK] Brak ciśnienia oleju
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dokładnie. Bo przy podniesieniu silnika nie zawsze jest pewność że wyjdzie. Ja na początku próbowałem podnieść ale brakowało mi dosłownie kilka mm a już więcej nie dałem radę. Jak opuścisz sanki to na pewno wyjdzie. Tylko tak czy siak silnik musisz podwiesić żeby nie spadł.patryk18 pisze:chyba będzie prościej opuścić sanki.
WitamLabiel pisze:Dokładnie. Bo przy podniesieniu silnika nie zawsze jest pewność że wyjdzie. Ja na początku próbowałem podnieść ale brakowało mi dosłownie kilka mm a już więcej nie dałem radę. Jak opuścisz sanki to na pewno wyjdzie. Tylko tak czy siak silnik musisz podwiesić żeby nie spadł.patryk18 pisze:chyba będzie prościej opuścić sanki.
Jak dla mnie jedyny minus tych samochodów.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt: