[B4 2.0 ABT] zabezpieczenie antykradzieżowe
[B4 2.0 ABT] zabezpieczenie antykradzieżowe
Drodzy forumowicze mam pytanie czy można jakoś samemu zamontować jakieś dobre i nie drogie zabezpieczenie przed kradzieżą, którego trudno rozpracować ? W autku posiadam centralny zamek oraz alarm z którym jest coś nie tak ponieważ wyje mi cały czas syrena alarmowa i mósiałem ją wyłączyć takim małym kłuczykiem. Teraz w razie uruchomienia alarmu migają mi kierunki ale co z tego jak nie słysza jak alarm wyje bo mósiałem wyłączyc tą syrenę. Doradźcie coś dobrego Klubowicze.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
"Blokada uzbraja się automatycznie po 20 sekundach od momentu wyłączenia zapłonu"
Zdanie z tego linku z allegro.
W zasadzie oprócz tego zdania to działa identycznie i zawiera te same komponenty.
Przekaźnik musi mieć zasilanie po stacyjce,musi być zmostkowany tak aby po wciśnieciu ukrytego przycisku (mikrostyku) trzymał już,odłączyć możesz kilka rzeczy ,jakie ci pasują,bo ma kilka odczepów,dodatkowo można bez problemu podłączyć diodę kontrolną(posiada dwie pary styków jedne zwarte jak wyłączony drugie jak włączony).
Jak kumasz trochę elektrykę to sam zrobisz ,ja to sobie w zasadzie sam też kiedyś wymyśliłem.Można też dać dwa przyciski zamiast jednego wciskane jednocześnie podłaczone szeregowo dla lepszego zabezpieczenia.
Pozdro
Zdanie z tego linku z allegro.
W zasadzie oprócz tego zdania to działa identycznie i zawiera te same komponenty.
Przekaźnik musi mieć zasilanie po stacyjce,musi być zmostkowany tak aby po wciśnieciu ukrytego przycisku (mikrostyku) trzymał już,odłączyć możesz kilka rzeczy ,jakie ci pasują,bo ma kilka odczepów,dodatkowo można bez problemu podłączyć diodę kontrolną(posiada dwie pary styków jedne zwarte jak wyłączony drugie jak włączony).
Jak kumasz trochę elektrykę to sam zrobisz ,ja to sobie w zasadzie sam też kiedyś wymyśliłem.Można też dać dwa przyciski zamiast jednego wciskane jednocześnie podłaczone szeregowo dla lepszego zabezpieczenia.
Pozdro