[1Z 94r] tempomat- jak załozyc znalezc niebieska wtyczk
[1Z 94r] tempomat- jak załozyc znalezc niebieska wtyczk
Z racji tego ze jestem juz w posiadaniu tempomatu na swoim pokladzie chce podzielic sie spostzrezeniami i uwagami. Samochod jest na przeplywce PIERBURGA, i po konsultacji z kolega prezes.pl doszedlem do wniosku ze napewno i moj samochod musi byc wyposazony w ta NIEBIESKA kostke o ktorej sie tak duzo mowi ale nikt o niej dokladnie nie napisal. KOSTKA znajduje sie dokladnie nad lewa noga za przekaznikami w gąszczu przewodów. Jest niebieska płaska z 6 miejscami na wsuwki. Z racji tego ze numer 4 i 6 z manetki ida do komputera do numeru 66 dlatego jedno miejsce we wtyczce jest wolne. Opis kolorow we wtyczce a co za tym idzie rownierz w komputerze.
To jest układ jak podłaczyć tempomat, każdy kto uzywa opcji szukaj napewno wie ale:
Manetka-----Komputer
1-------------58
2-------------34
3-------------35
4 i 6---------66
5-------------bezpiecznik na plus
Jeśłi chodzi o ten bezpiecznik to nie musimy go szukać ani zastanawiać sie do jakiego go podłaczyć jedynie co to trzeba znaleść tą wtyczke nad nogami i tam jest kabel koloru CZERWONO-BIAŁY nr. w tej wtyczce to 4, ale ja wyjąłem wsuwki ze wtyczki i ułożyłem je w odpowiedniej kolejności juz w innej nowej wtyczce, i tak kolory i rozmieszczenie w tej naszej niebieskiej wtyczce
....................NIEBIESKA WTYCZKA........................................NASZ SCHEMAT.................
NR WE WTYCZCE----------KOLOR KABLA..........NR W KOMPUTERZE----------NR W MANETCE
.
1------------------------CZERWONO-ŻÓŁTY........35 -----------------------------3
2------------------------CZERWONO-SIWY..........58 ------------------------------1
3------------------------CZARNO-ŻÓŁTY.............66 ------------------------------4 i 6
4------------------------CZERWONO-BIAŁY.........bezpiecznik--------------------5
5------------------------NIEBIESKI.....................34-------------------------------2
Tak to wygląda, i podejrzewam że wszystkie samochodY chodzi mi o audi 1.9 tdi B4 z przepływką PIERBURGA są wyposażone w tą wtyczkę, nie wydaje mi sie azeby producent montował zestaw kabli do róznych modeli tylko sa standardowo w to wyposazone i tylko dakłada się wyposażenie, w zależności od potrzeb klienta.
Podziekowania dla Kolegów z klubu dla osób które pomogły przy tyM , a i tym co przeszkadzali.
Co do reszty to znacie to z innych postów ale jak by co to jeszcze
vag i tak
1 silnik
2 sprawdzanie bledow jak sa to skasowac
3 login 11 i wpisujemy kod 11463 uaktywni nam tempomat
i zamykamy program jedziemy i sprawdzamy, udanej zabawy z korzystania z tempka.
To jest układ jak podłaczyć tempomat, każdy kto uzywa opcji szukaj napewno wie ale:
Manetka-----Komputer
1-------------58
2-------------34
3-------------35
4 i 6---------66
5-------------bezpiecznik na plus
Jeśłi chodzi o ten bezpiecznik to nie musimy go szukać ani zastanawiać sie do jakiego go podłaczyć jedynie co to trzeba znaleść tą wtyczke nad nogami i tam jest kabel koloru CZERWONO-BIAŁY nr. w tej wtyczce to 4, ale ja wyjąłem wsuwki ze wtyczki i ułożyłem je w odpowiedniej kolejności juz w innej nowej wtyczce, i tak kolory i rozmieszczenie w tej naszej niebieskiej wtyczce
....................NIEBIESKA WTYCZKA........................................NASZ SCHEMAT.................
NR WE WTYCZCE----------KOLOR KABLA..........NR W KOMPUTERZE----------NR W MANETCE
.
1------------------------CZERWONO-ŻÓŁTY........35 -----------------------------3
2------------------------CZERWONO-SIWY..........58 ------------------------------1
3------------------------CZARNO-ŻÓŁTY.............66 ------------------------------4 i 6
4------------------------CZERWONO-BIAŁY.........bezpiecznik--------------------5
5------------------------NIEBIESKI.....................34-------------------------------2
Tak to wygląda, i podejrzewam że wszystkie samochodY chodzi mi o audi 1.9 tdi B4 z przepływką PIERBURGA są wyposażone w tą wtyczkę, nie wydaje mi sie azeby producent montował zestaw kabli do róznych modeli tylko sa standardowo w to wyposazone i tylko dakłada się wyposażenie, w zależności od potrzeb klienta.
Podziekowania dla Kolegów z klubu dla osób które pomogły przy tyM , a i tym co przeszkadzali.
Co do reszty to znacie to z innych postów ale jak by co to jeszcze
vag i tak
1 silnik
2 sprawdzanie bledow jak sa to skasowac
3 login 11 i wpisujemy kod 11463 uaktywni nam tempomat
i zamykamy program jedziemy i sprawdzamy, udanej zabawy z korzystania z tempka.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 21:12 przez bogus, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam.Można zamontować tempomat do każdego audi 80:) wg mnie.Jestem posiadaczem audi 80 B3 1990 rok silnik 1.8 benzyna na gaźniku i bez najmniejszego problemu założyłem do siebie tempomat-chodzi jak marzenie i na długich trasach jest on zbawienny .Jedyną rzeźbą z jaka miałem do czynienie to przeróbka w okolicy przepustnicy bo nie miałem do czego zamontować gruszki podciśnieniowej,ale i to zrobiłem i jest miodzio <ok> .Gdyby ktoś potrzebował pomocy to chętnie wytłumacze co i jak.Pozdrawiam P.S.ja mam tempomat od audi 200 kompletny oryginał <ok>
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
zawsze można założyć zamiennik za grosze
http://www.vwgolf.pl/porady/mk3-tdi-tem ... -niz-10zl/
jak znajdziesz wtyczkę, której szukam daj znać
jak znajdziesz wtyczkę, której szukam daj znać
a czy ktos w naszych B4 robil taka operacje? czy kolejnosc przewodow bylaby taka sama i roznia sie tylko kolorami?krzysiek_b pisze:zawsze można założyć zamiennik za grosze
w sumie to fajna i tania sprawa
https://audi80.pl/80-b4-1z-jak-zamon ... t19888.htm
temat podobny, ale odp na niektore pytania nadal brak
-
- Forum Audi 80