Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Sugestie i problemy z forum

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Michal
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG
Kontakt:

Post autor: bloku » 24 sty 2010, 10:02

Nie chodzi mi o wolność słowa i czynu a jedynie o rozsądne moderowanie. Jeśli ktoś nie wrzucił zdjęć to przecież nic się wielkiego nie stało - zawsze można dopytać na PW - po to ono jest. Wiem że jest XXI wiek i każdy ma aparat - ja w tym czasie nie miałem go w domu. Może zagłębiam się w szczegóły ale chodzi o pokazanie że zbyt mocne trzymanie się zasad prowadzi do większego bałaganu.

Niech kolega pilnuje czy nie ma w opisie rzeczy najważniejszych - te które pomagają w decyzji zakupu (cena, opis i dane do kontaktu). Zdjęcia to sprawa drugorzędna przy pierwszym kontakcie z ogłoszeniem.

Co do działu technicznego to się z Tobą zgadzam. Co prawda na forum lokalnym PKAudi.pl ich nie stosujemy ale to tylko dlatego że jesteśmy Klubem typowo regionalnym a nie ogólnopolskim. Jednakże tagi się przydają.

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 24 sty 2010, 10:20

Milion razy była dyskusja o ogłoszeniach. Nie stosujesz się do regulaminu to nie miej pretensji że ogłoszenie leci.

W regulaminie jest określone MINIMUM jakie musi spełniać ogłoszenie. W tym minimum JEST zdjęcie przedmiotu.

I tyle na ten temat ode mnie. Popieram w całej rozciągłości rygorystyczne moderowanie działu ogłoszeń, jak i technicznego. Tam ma być porządek i już. Uważam że i tak jest zbyt luźna moderacja bo nie raz widzę że dołączają notatkę co trzeba uzupełnić i czekają. A moim zdaniem powinni kasować ogłoszenie od razu.
To że nie chcesz napisać ogłoszenia zgodnie z regulaminem świadczy tylko o Twoim braku szacunku do klienta. Poza tym polecam portal Allegro, tam nie jest zdjęcie wymagane. Przeglądnij sobie ile ogłoszeń nie zawiera fotografii, jest to promil ogłoszeń. Ogłoszenie bez fotki jest w zasadzie bez sensu, nikt nie zwraca na nie uwagi w zalewie innych dobrze opisanych i obfotografowanych rzeczy.

spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Kris
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 1.6 JK

Post autor: spiczi » 24 sty 2010, 10:37

bloku pisze:Nie chodzi mi o wolność słowa i czynu a jedynie o rozsądne moderowanie. Jeśli ktoś nie wrzucił zdjęć to przecież nic się wielkiego nie stało - zawsze można dopytać na PW - po to ono jest. Wiem że jest XXI wiek i każdy ma aparat - ja w tym czasie nie miałem go w domu. Może zagłębiam się w szczegóły ale chodzi o pokazanie że zbyt mocne trzymanie się zasad prowadzi do większego bałaganu.

Niech kolega pilnuje czy nie ma w opisie rzeczy najważniejszych - te które pomagają w decyzji zakupu (cena, opis i dane do kontaktu). Zdjęcia to sprawa drugorzędna przy pierwszym kontakcie z ogłoszeniem.

...
Kolego Ty mówisz że nie potrzebne jest zdjęcie, a jeśli zerknąć do działu ogłoszeń, to często ogłoszenie nie zawierają tez ceny, bo ktoś mówi, że jak bedzie zainteresowany, to sie dopyta. Ja np. jak czegoś szukam to najpierw lukam na cene i jeśli jest duża to sobie daje spokój i nie musze pisać na PW do kogoś i ten ktoś mi odpisuje ze czeka na moją propozycje i tak w kółka. Jest regulamin. Ma juz pewnie z 1,5 roku i było ok więc nadal tak zostanie. I nadal będziemy pilnować żeby był przestrzegany. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: bloku » 24 sty 2010, 10:39

Skuciok pisze:Milion razy była dyskusja o ogłoszeniach. Nie stosujesz się do regulaminu to nie miej pretensji że ogłoszenie leci.

W regulaminie jest określone MINIMUM jakie musi spełniać ogłoszenie. W tym minimum JEST zdjęcie przedmiotu.

I tyle na ten temat ode mnie. Popieram w całej rozciągłości rygorystyczne moderowanie działu ogłoszeń, jak i technicznego. Tam ma być porządek i już. Uważam że i tak jest zbyt luźna moderacja bo nie raz widzę że dołączają notatkę co trzeba uzupełnić i czekają. A moim zdaniem powinni kasować ogłoszenie od razu.
To że nie chcesz napisać ogłoszenia zgodnie z regulaminem świadczy tylko o Twoim braku szacunku do klienta. Poza tym polecam portal Allegro, tam nie jest zdjęcie wymagane. Przeglądnij sobie ile ogłoszeń nie zawiera fotografii, jest to promil ogłoszeń. Ogłoszenie bez fotki jest w zasadzie bez sensu, nikt nie zwraca na nie uwagi w zalewie innych dobrze opisanych i obfotografowanych rzeczy.

Nie bardzo rozumiem was tok rozumowania. Pamiętam dawne czasy PKA80 i jakoś nigdy nie było problemu, teraz się pozmieniało...ale czy na lepsze... Zostawiam to ocenie pozostałych userów. Na tyle z mojej strony.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 sty 2010, 11:38

bloku pisze:Widzę że kolega grze jest nadgorliwy. Chciałbym Ci po raz kolejny zwrócić uwagę na czym polega moderowanie. REGULAMIN jest aby pomóc w porządkach na forum a nie aby był narzędziem w rekach osoby nie znającej zasad moderatorstwa.

Zaraz możemy przestudiować regulamin i zobaczymy w ilu miejscach go przestrzegasz! Może warto popytać kolegów nie tylko z tego forum ale i innych na czym to polega. Jak pamiętam moje ogłoszenie tez wylądowało w koszu bo brakowało zdjęć urządzenia prawie nowego które miało podane nie dość że pełną nazwę to i podmodel oraz typ. Nie miałem zdjęć bo nie miałem jak zrobić. jest to przykład ale trzeba brać pod uwagę pewne rzeczy.

Regulamin służy aby wyłapywać niuanse które łamią regulamin w drastyczny sposób - mogłoby tak być gdyby było zakazane dodawanie zdjęć a bym je dodał...a nie odwrotnie!!!!!!!!!!

No chyba że kolega grze poczuł bardziej funkcję władzy niż obowiązku to przepraszam ale ja w takim razie będę odwoływał się do wyższej instancji...

P.S. Nie zdziwię się jak mój post zostanie skomentowany i wyedytowany!
rozumiem, że nadal nie możesz pogodzić się z faktem, że Twoje ogłoszenie poszło do kosza https://audi80.pl/sprzedam-cb-radio- ... t37209.htm
Dwa razy Cię prosiłem o uzupełnienie braków, a Ty zobacz co dopisałeś:
bloku pisze:P.S. Panie Drogi Moderatorze...jeśli nie mam możliwości zrobienia zdjęć to mnie nie zmuszaj to tego. Chyba za krótko pełnisz tą funkcję lub też nie znasz zasad oraz obowiązków jakie powinieneś wykonywać. Regulamin jest po to aby wspierał w funkcjonowaniu a nie aby nakazywał pewnych rzeczy. Trzeba być elastycznym Jeśli tak nie uważasz skonsultuj się ze swoimi kolegami jak FRANO czy DOC. Pozdrawiam
masz jakieś uwagi osobiste do mnie czy co? :shock:
bloku pisze:ie chodzi mi o wolność słowa i czynu a jedynie o rozsądne moderowanie. Jeśli ktoś nie wrzucił zdjęć to przecież nic się wielkiego nie stało - zawsze można dopytać na PW - po to ono jest. Wiem że jest XXI wiek i każdy ma aparat - ja w tym czasie nie miałem go w domu. Może zagłębiam się w szczegóły ale chodzi o pokazanie że zbyt mocne trzymanie się zasad prowadzi do większego bałaganu.
dziwne, że do mnie PW nie wysłąłeś, a rozsyłasz skargi na mnie m.in. do Frano. to takie trudne napisać bezpośrednio do mnie?
Twoje zaczepki mnie nie ruszają.
bloku pisze:Nie bardzo rozumiem was tok rozumowania.
my Twojego też...
bloku pisze:amiętam dawne czasy PKA80 i jakoś nigdy nie było problemu, teraz się pozmieniało...ale czy na lepsze... Zostawiam to ocenie pozostałych userów. Na tyle z mojej strony.
niby co się zmieniło. to jego ogłoszenie tak Ci spać nie daje? :lol:

Awatar użytkownika
bloku
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: bloku » 24 sty 2010, 11:53

Nie wiem czy jest sens komentować własne słowa... Jak widać Ty umiesz korzystać z funkcji "cytuj"...chyba brak Ci własnych argumentów.

Jakkolwiek wyłączam się z tej dyskusji. Szkoda mi czasu....

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 sty 2010, 11:56

bloku pisze:Nie wiem czy jest sens komentować własne słowa... Jak widać Ty umiesz korzystać z funkcji "cytuj"...chyba brak Ci własnych argumentów.

Jakkolwiek wyłączam się z tej dyskusji. Szkoda mi czasu....
skomentowałem co napiałeś, a cytując miałem nadzieję, że rozwiniesz swoje myśli i napiszesz w końcu o co Ci tak na prawdę chodzi (i podasz przykłady) ale widać że się myliłem, bo albo nie potrafisz podać takich przykładów albo skończyły Ci się argumenty...

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 24 sty 2010, 14:32

a ja się pytam kiedy zostaną odblokowane stare style wyglądu klubu, chce wrócić do starego wyglądu , miały zostać odblokowane a tu nic cisza :roll:

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 24 sty 2010, 14:40

Ooo właśnie, wujo1 zadał dobre pytanem i ja się do niego przyłączam... Kiedy wreszcie będe mógł się tutaj poczuć, jak za dawnych lat? ;-)

Awatar użytkownika
jagna
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jagna » 24 sty 2010, 14:50

wujo1 pisze:a ja się pytam kiedy zostaną odblokowane stare style wyglądu klubu, chce wrócić do starego wyglądu , miały zostać odblokowane a tu nic cisza
też bym chciała wrócić do starego stylu bo ten nowy strasznie razi po oczach.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 24 sty 2010, 15:03

A ja tam wrócę do poprzedniego tematu na chwilę wiem że nie potrzebujecie jakiś szczególnych gratulacji(moderatorzy i admini) ale ja tam sobie chwale że forum jest pod nadzorem bo nie jest tak jak np na forum daewoo gdzie jest totalny sajgon. Mi tez nie raz moderator usunął posta ale oni robią tylko co do nich należy. Najlepiej się narzeka na władzę ale coś dać od siebie trudno, taka nasza polska mentalność. Z mojej strony to wszycho w temacie.

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 24 sty 2010, 15:06

Ja również przyłanczam sie do prośby Wujo,Maćka12 :-P

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 24 sty 2010, 15:59

ysiul, dzięki za słowa uznania <piwo>
Niestety tak już jest, że zawsze trafi się ktoś, komu nic się nie będzie podobać ale na to chyba nic nie poradzimy ;-)

Co do Waszych pytań, o stary styl, to ja też bym chciał to wiedzieć kiedy będzie możliwe jego używanie, bo ten nowy faktycznie daje po oczach gdy przełączają się strony :roll: Niestety, z tego co wiem, to jeszcze będziemy musieli trochę poczekać :-(

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: diablo228 » 24 sty 2010, 20:29

mnie sie podoba to forum, ma swój klimat i urok a styl przypadł mi do gustu :-P nie wiem jakie było kiedyś ale te mi się podoba, łatwo jest tutaj znaleźć co się szuka, jest przejrzyste i naprawde chłopaki odwalają kawał dobrej roboty żeby to tak wyglądało zgranie a najważniejsze czysto bez spamu i milona razy tego samego tematu.Dużo ludzi szuka porady i nie mają ochoty użyć opcji szukaj albo google tylko najprościej Nowy Temat i gdyby nie moderatorzy to byłby tu jeden wielki syf tak jak to ma miejsce na innych forach, ja to bym jeszcze powyczyszczał tematy które raczej nic nie wnoszą do wiedzy która jest tutaj zawarta.Forum jest jak encyklopedia i służy do wiedzy a nie do spamowania i nabijania postów za wszęlką cene tylko nie wiem poco to robią, a najlepsze jest tutaj dział giełda który eliminuje pseudo ogłoszenia osób które rejestrują się tylko poto by dać ogłoszenie tak jak ma miejsce na innych forach. dla mnie chłopaki działają pozytywnie i oby tak dalej :!:

Awatar użytkownika
Ross
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ross » 24 sty 2010, 23:37

hej mam sprawe do Adminow.

Otrzymalem maila o 19:27
"Witaj Ross,

W twojej skrzynce pojawiła się nowa Prywatna Wiadomość od PI7er na "Audi 80 Klub Polska". Możesz zobaczyć nową wiadomość klikając na poniższy odnośnik:
https://audi80.pl/privmsg.htm?folder=inbox

Pamiętaj, że możesz zawsze wyłączyć powiadamianie o nowych wiadomościach zmieniając odpowiednie ustawienia w Twoim profilu.

-- Serdeczne pozdrowienia, Redakcja Audi80.PL "

Ale w skrzynce odbiorczej nie mam zadnej nowej wiadomosci.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”