Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI ] problem z kontrolkami

ODPOWIEDZ
AntonA6

[B4 1.9 TDI ] problem z kontrolkami

Post autor: AntonA6 » 25 sty 2010, 18:24

Witam wszystkich jestem nowy na forum i to dopiero mój 3 post wiec prosze o wyrozumiałosc.
Mam problem ze swoim samochodem otóz podczas jazdy zapalaja mi sie wszystkie z 3 kontrolek na desce wskzników czyli ładowanie, olej i ten wykrzyknik mierzyłem cisnienie oleju i jest wszystko ok ładowanie równiez w normie .
problem tkwi w tym ze nie zapala sie ta na długo tylko na ułamek sekundy czasem trudno dostrzec które z kontrolek sie zapaliły czasem zapalaja sie wszystki a czasem tylko wykrzyknik wydaje mi sie ze cos gdzies nie łaczy tylko co moze ktos juz kiedys miał taki problem prosze pomoc :cry:

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 25 sty 2010, 20:48

Zapewne pada moduł MC i dlatego sie zapalaja te kontrolki.

Awatar użytkownika
Spietyq
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Spietyq » 25 sty 2010, 21:41

U mnie jest to samo najczęściej jak jest zimny zapalają się te same kontrolki wystarczy, że ruszę pięć metrów do przodu i gasną. Wojtek czemu myślisz, że to moduł MC co z nim nie tak.

Awatar użytkownika
KLAKSON
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: KLAKSON » 27 sty 2010, 08:43

Na 99% jest to wina modułu MC. mój sąsiad miał tak samo, przyszedł do mnie poszedłem do niego oblukałem co to za awaria. Na początku nie wiedziałem co to za przyczyna ale wszystko było w normie tzn. poziom płynów itp. więc problem musiał tkwić w liczniku. Poleciałem na chatę po mój licznik, 5 minut i wymieniłem mu MC i do tej pory zero problemów <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl