[Niemcy] Zlot w Kronach
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Dodam kilka słów z naszego doświadczenia (Pomorskiego Klubu Audi).
Przede wszystkim zapomnijcie o zabieraniu własnego jedzenia - jedynie jakiś suchy prowiant. Myśmy ten błąd popełnili w 2008 roku i wiele z tego zostało wyrzucone do śmieci. jak wiadomo nie można grillować na zlocie więc...jeden problem sam się rozwiązuje.
Co do kasy - mnie wszystko wyszło 600 PLN (jechałem Coupe B2 LPG) - tutaj rozplanujcie sobie dokładnie trasę gdzie są stacje - my już mamy ale wiadomo że Północ jedzie troszkę inną trasą. Polecam też odwiedzić fabrykę po zlocie...jest tam tyle do zobaczenia że szkoda się spieszyć.
Co warto zabrać:
-namiot
-fotele rozkładane
-namiot ogrodowy
-ciepły śpiwór
-żoładkową (robiliśmy tym furorę)
To takie podstawy. Wiadomo że leki, apteczka, ciepłe ciuchy i to co się na biwakach przyda (nie można używać urządzeń na żywy ogień jak grill, pochodnie czy kuchenki turystyczne)
Z ekipy Północ z PKAudi wstępnie jest chętnych 12 aut (w tym trzy A200, S3, 90 TQ, B2, kilka B3 i B4 oraz C4) - jeśli taka ekipa się szykuje jak czytam to zabraknie miejsca...i najlepiej jechać wcześniej (a tym bardziej zrobić rezerwację klubową).
Przede wszystkim zapomnijcie o zabieraniu własnego jedzenia - jedynie jakiś suchy prowiant. Myśmy ten błąd popełnili w 2008 roku i wiele z tego zostało wyrzucone do śmieci. jak wiadomo nie można grillować na zlocie więc...jeden problem sam się rozwiązuje.
Co do kasy - mnie wszystko wyszło 600 PLN (jechałem Coupe B2 LPG) - tutaj rozplanujcie sobie dokładnie trasę gdzie są stacje - my już mamy ale wiadomo że Północ jedzie troszkę inną trasą. Polecam też odwiedzić fabrykę po zlocie...jest tam tyle do zobaczenia że szkoda się spieszyć.
Co warto zabrać:
-namiot
-fotele rozkładane
-namiot ogrodowy
-ciepły śpiwór
-żoładkową (robiliśmy tym furorę)
To takie podstawy. Wiadomo że leki, apteczka, ciepłe ciuchy i to co się na biwakach przyda (nie można używać urządzeń na żywy ogień jak grill, pochodnie czy kuchenki turystyczne)
Z ekipy Północ z PKAudi wstępnie jest chętnych 12 aut (w tym trzy A200, S3, 90 TQ, B2, kilka B3 i B4 oraz C4) - jeśli taka ekipa się szykuje jak czytam to zabraknie miejsca...i najlepiej jechać wcześniej (a tym bardziej zrobić rezerwację klubową).
bloku, Oj szykuje się olbrzymia ekipa i plan wstępny jest taki że dzień wcześniej jedziemy odwiedzić fabrykę i muzeum pod tym linkiem jest wszystko napisane jak by ktoś potrzebował jakiś informacji http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=99515 <ok> Pozdro
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ta galeria pokazuje, że naprawdę warto tam jechać http://sprinterro.com/kronach2008/image ... mage1.html
Otrzymałem regulamin od organizatorów Spotu w Kronach - jako że mój niemiecki nie jest najlepszy i możę być trochę błędów w tłumaczeniu to zamiszczam także oryginalną wercję regulaminu
Zasady postępowania na terenie biesiadnym i polu namiotowym
1. Na całym terenie biesiadnym obowiązuje wolne tempo (czyt. Jazda za malutką prędkością)
2. Kierowcy nie mogą pić żadnego alkoholu – kontrole policyjne
3. Na polu namiotowy od godziny 1 panuje cisza nocna
4. Śmieci można wyrzucać tylko w przewidzianych do tego miejscach
5. Wydobywające się nadmierne hałasy (silnik, radio, CD itd.) mają być zaniechane
6. Miasto Kronach zabrania robienia ognisk i grilli zarówno na terenie biesiadnym jak i polu namiotowym.
7. Nie wiem czy nie przekręciłem ale co jak – Należy bezwzględnie przestrzegać poleceń personelu ( członków lub pełnomocników Audi-Sport-Clubs Kronach e.V)
8. Każdy uczestnik bierze udział w naszym spocie na własną odpowiedzialność
9. W niedzielę nie będzie żadnej sprzedaży alkoholu (poza rowerami) /nie wiem jak to rozumieć – czy chodzi o to że nie będzie już miejsc gdzie sprzedają alkohol poza ludkami sprzedającmi go na wózkach na kółkach/
10. Za szkody wyrządzone przez osoby trzecie co do osób bądź samochodów Audi-Sport-Club Kronach e.V. nie ponosi odpowiedzialności
Prosimy o przestrzeganie tych punktów.
W wyniku naruszenia wyżej wymienionych punktów następuje natychmiastowe ze spotu (miejsca biesiadnego i pola namiotowego)
Prosimy o wyrozumiałe stosowanie się do tych zasad, które to umożliwią sprawny przebieg spotu.
Zarząd
Audi-Sport-Club Kronach e.V.
Verhaltensregeln auf dem Festgelände und Zeltplatz
1. Auf dem gesamten Festgelände gilt Schrittgeschwindigkeit.
2. Kein Alkohol am Steuer (Polizeikontrollen).
3. Auf dem Zeltplatz herrscht ab 1 Uhr Nachtruhe.
4. Die Abfälle sind in die vorgesehenen Tonnen zu werfen.
5. Übermäßige Geräuschentwicklung (Motor, Radio, CD usw.) ist zu unterlassen.
6. Die Stadt Kronach untersagt uns jegliche offene Feuerstelle.
(auch Grillen) auf dem Fest- oder Zeltplatz.
7. Dem Personal (Mitgliedern oder Beauftragte des Audi-Sport-Clubs Kronach e.V.) ist folge zu leisten.
8. Jeder Teilnehmer nimmt an unserem Treffen auf eigene Gefahr teil.
9. Sonntags kein Ausschank von Alkohol (Ausnahme Radler)
10. Für Schäden durch Dritte an Personen und Fahrzeugen an Personen und Fahrzeugen übernimmt der Audi-Sport-Club Kronach e.V. keine Haftung.
Wir bitten euch und eurem und unserem Sinne diese Punkte zu beachten.
Bei Zuwiderhandlungen der oben genannten Punkte erfolgt, auch im Sinne der anwesenden Clubs und Besucher, der sofortige Ausschluss vom Treffen und Fest- und Zeltgelände.
Wir bitten um Verständnis für diese Verhaltensregeln, aber sie sind notwendig um einen reibungslosen Ablauf des Treffens zu gewährleisten.
Die Vorstandschaft
Także przetłumaczyłem program zlotu - przynajmniej próbowałem :mrgreen:
http://www.audi-sport-club-kronach.de/i ... amm_a4.pdf
[center]Program ramowy
dla 10 międzynarodowego zlotu Audi od 28 do 30 Maja 2010 w Kronach[/center]
Piątek 28 maja 2010
Od godziny 16 - nasz grill otwarty
Od godziny 20 – Disco-Night z DJ Mario
Koniec – to zależy od was!
Sobota 28 maja 2010
Od 7:30 - śniadanie
Od 10 – otwarcie Tuning-Meile
Od 11 – dajemy znów smakołyki z naszych grilli
13 – Pozdrowienia obecnych klubów
Powitalne Nabożeństwo specjalnego rodzaju z proboszczem (pastorem) Nikitką
Od 14 – Sound –off-Contest z Elektro-Schmidt
Dla dzieci jest opieka
Od 14:30 – kawa i ciasto
Od 15 – Open Air: ballady, country-rock I kalasyki rocka z Harvest ( nie wiem ni chu chu co to ten harvest czy zespół czy jakis rodzaj czegoś, czego nie lubie)
Od 20:30 – 80’s Party z DJ Mario
23 i 00:30 – pokazy erotyczne
Koniec - jakąś gwarą coś napisane – ale pewnie tez kiedy padniecie
Niedziela 30 maja 2010
Od 7:30 – śniadanie
Od 11 – Nagrody za gry i samochody
Losowanie jakiejś nagrody
Pożegnanie Klubów
Ok. 12 – zakończenie oficjalnego posiedzenia
Zasady postępowania na terenie biesiadnym i polu namiotowym
1. Na całym terenie biesiadnym obowiązuje wolne tempo (czyt. Jazda za malutką prędkością)
2. Kierowcy nie mogą pić żadnego alkoholu – kontrole policyjne
3. Na polu namiotowy od godziny 1 panuje cisza nocna
4. Śmieci można wyrzucać tylko w przewidzianych do tego miejscach
5. Wydobywające się nadmierne hałasy (silnik, radio, CD itd.) mają być zaniechane
6. Miasto Kronach zabrania robienia ognisk i grilli zarówno na terenie biesiadnym jak i polu namiotowym.
7. Nie wiem czy nie przekręciłem ale co jak – Należy bezwzględnie przestrzegać poleceń personelu ( członków lub pełnomocników Audi-Sport-Clubs Kronach e.V)
8. Każdy uczestnik bierze udział w naszym spocie na własną odpowiedzialność
9. W niedzielę nie będzie żadnej sprzedaży alkoholu (poza rowerami) /nie wiem jak to rozumieć – czy chodzi o to że nie będzie już miejsc gdzie sprzedają alkohol poza ludkami sprzedającmi go na wózkach na kółkach/
10. Za szkody wyrządzone przez osoby trzecie co do osób bądź samochodów Audi-Sport-Club Kronach e.V. nie ponosi odpowiedzialności
Prosimy o przestrzeganie tych punktów.
W wyniku naruszenia wyżej wymienionych punktów następuje natychmiastowe ze spotu (miejsca biesiadnego i pola namiotowego)
Prosimy o wyrozumiałe stosowanie się do tych zasad, które to umożliwią sprawny przebieg spotu.
Zarząd
Verhaltensregeln auf dem Festgelände und Zeltplatz
1. Auf dem gesamten Festgelände gilt Schrittgeschwindigkeit.
2. Kein Alkohol am Steuer (Polizeikontrollen).
3. Auf dem Zeltplatz herrscht ab 1 Uhr Nachtruhe.
4. Die Abfälle sind in die vorgesehenen Tonnen zu werfen.
5. Übermäßige Geräuschentwicklung (Motor, Radio, CD usw.) ist zu unterlassen.
6. Die Stadt Kronach untersagt uns jegliche offene Feuerstelle.
(auch Grillen) auf dem Fest- oder Zeltplatz.
7. Dem Personal (Mitgliedern oder Beauftragte des Audi-Sport-Clubs Kronach e.V.) ist folge zu leisten.
8. Jeder Teilnehmer nimmt an unserem Treffen auf eigene Gefahr teil.
9. Sonntags kein Ausschank von Alkohol (Ausnahme Radler)
10. Für Schäden durch Dritte an Personen und Fahrzeugen an Personen und Fahrzeugen übernimmt der Audi-Sport-Club Kronach e.V. keine Haftung.
Wir bitten euch und eurem und unserem Sinne diese Punkte zu beachten.
Bei Zuwiderhandlungen der oben genannten Punkte erfolgt, auch im Sinne der anwesenden Clubs und Besucher, der sofortige Ausschluss vom Treffen und Fest- und Zeltgelände.
Wir bitten um Verständnis für diese Verhaltensregeln, aber sie sind notwendig um einen reibungslosen Ablauf des Treffens zu gewährleisten.
Die Vorstandschaft
Także przetłumaczyłem program zlotu - przynajmniej próbowałem :mrgreen:
http://www.audi-sport-club-kronach.de/i ... amm_a4.pdf
[center]Program ramowy
dla 10 międzynarodowego zlotu Audi od 28 do 30 Maja 2010 w Kronach[/center]
Piątek 28 maja 2010
Od godziny 16 - nasz grill otwarty
Od godziny 20 – Disco-Night z DJ Mario
Koniec – to zależy od was!
Sobota 28 maja 2010
Od 7:30 - śniadanie
Od 10 – otwarcie Tuning-Meile
Od 11 – dajemy znów smakołyki z naszych grilli
13 – Pozdrowienia obecnych klubów
Powitalne Nabożeństwo specjalnego rodzaju z proboszczem (pastorem) Nikitką
Od 14 – Sound –off-Contest z Elektro-Schmidt
Dla dzieci jest opieka
Od 14:30 – kawa i ciasto
Od 15 – Open Air: ballady, country-rock I kalasyki rocka z Harvest ( nie wiem ni chu chu co to ten harvest czy zespół czy jakis rodzaj czegoś, czego nie lubie)
Od 20:30 – 80’s Party z DJ Mario
23 i 00:30 – pokazy erotyczne
Koniec - jakąś gwarą coś napisane – ale pewnie tez kiedy padniecie
Niedziela 30 maja 2010
Od 7:30 – śniadanie
Od 11 – Nagrody za gry i samochody
Losowanie jakiejś nagrody
Pożegnanie Klubów
Ok. 12 – zakończenie oficjalnego posiedzenia
A jak było z grillem dwa lata temu? Też nie był dozwolony?
http://sprinterro.com/kronach2008/image ... ge186.html
Na AKP napisali ze z grillem bylo tak że odeszli 300metrów od miejsca zlotu i tam zrobili bo jak rozpalili na terenie to im wodą zgasili. <osohozi>gornik pisze:A jak było z grillem dwa lata temu? Też nie był dozwolony?
pilachgt dzięki za tłumaczenie przyda się i to bardzo. A co do tych % to chyba lepiej się samemu u nas zaopatrzyć niż kupować u niemców. <ok>
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Zayebatsu pisze:Na AKP napisali ze z grillem bylo tak że odeszli 300metrów od miejsca zlotu i tam zrobili bo jak rozpalili na terenie to im wodą zgasili. <osohozi>gornik pisze:A jak było z grillem dwa lata temu? Też nie był dozwolony?
pilachgt dzięki za tłumaczenie przyda się i to bardzo. A co do tych % to chyba lepiej się samemu u nas zaopatrzyć niż kupować u niemców. <ok>
Co poniektórzy się ukrywali...tylko Niemcy się dziwili skąd ten dym...a kiełbachy polskie lepsze niż te ich niemieckie nie wiadomo co
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Mam kilka pytań dot. Kronach bo jestem żywo zainteresowany <ok> , oraz ekipy z południa która się wybiera na zlot.
1. Do wszystkich z okolic Bielska. Czy na pewno chcecie jechać na około przez Wrocław :?: Google Maps pokazuje trasę przez Czechy, do Ingolstadt mamy z Bielska 787 km http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... e=UTF8&z=7
przez Wrocław Drezno 892 km http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 876709&z=7
Jakbym wziął auto to byłby jakiś chętny do wspólnej jazdy, ew. zo zabrania moich 4 liter ze sobą :?:
<idea> Może sobie zrobimy osobny wątek w śląskich spotach żeby się zorganizować... bo jest nas trochę chętnych.
2. Do bywalców poprzednich zlotów u sąsiadów. Jak się mają przeróbki naszych autek do niemieckiej policji? Chodzi mi głównie o oświetlenie (xenon) :?: czy bardzo się czepiają autek jadących na zlot :?:
1. Do wszystkich z okolic Bielska. Czy na pewno chcecie jechać na około przez Wrocław :?: Google Maps pokazuje trasę przez Czechy, do Ingolstadt mamy z Bielska 787 km http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... e=UTF8&z=7
przez Wrocław Drezno 892 km http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 876709&z=7
Jakbym wziął auto to byłby jakiś chętny do wspólnej jazdy, ew. zo zabrania moich 4 liter ze sobą :?:
<idea> Może sobie zrobimy osobny wątek w śląskich spotach żeby się zorganizować... bo jest nas trochę chętnych.
2. Do bywalców poprzednich zlotów u sąsiadów. Jak się mają przeróbki naszych autek do niemieckiej policji? Chodzi mi głównie o oświetlenie (xenon) :?: czy bardzo się czepiają autek jadących na zlot :?:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt: