[80 B4]Brak przeciwmgielnych z tyłu
[80 B4]Brak przeciwmgielnych z tyłu
Witam. Nie mam przeciwmgielnego swiatła z tyłu, pierwsze przypuszczenie to wiazka kabli przy klapie, zauwazylem ze "wstawka" była juz robiona przez poprzedniego wlasciciela, ale wymienilem i ja te 8 kabelków i dalej jak nie bylo przeciwmgielnego, tak nie ma. Co robic?
Niedługo przegląd techniczny a jak wiadomo przeciwmgielne z tylu jest swiatłem obowiazkowym, nie chce miec problemów na stacji diagnos.
Niedługo przegląd techniczny a jak wiadomo przeciwmgielne z tylu jest swiatłem obowiazkowym, nie chce miec problemów na stacji diagnos.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2007, 23:21 przez PROKOP, łącznie zmieniany 1 raz.
przeciwmgielne z tyłu....
Jeżeli żarówka jest dobra, jak piszesz dokładnie sprawdziłeś wiązkę przewodów łącząca nadwozie z pokrywą bagażnika, to sprawdż jeszcze włącznik tych świateł, może styki zaśniedziały lub spadł wtyk któregoś z połączeń...Ponadto po włączeniu tych świateł dobrze poruszaj/powyginaj ta wiązkę przewodów (nadwozie-pokrywa bagażnika), przerwa mogła powstać w innym miejscu ( obok tej "wstawki") co sie często dzieje....
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprawdz też sam włącznik, bo tam są takie blaszki które nieraz niestykają mimo iż jest lampka włączona inforumjąca o zapalonym świetle najlepiej zrobić na krótko i spr., a jak nie to już iść po kolei z miernikiem i badać gdzie prąd zanika..., może niełączy Ci w panelu w tylnim świetle, posprawdzaj kable czy masz napięcie itp., a jeśli wymieniałeś wiązke to może gdzieś nie łaczy, Podrawiam
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
temat trochę odkopuje bo nie chcę zakładać nowego.ostatnio zauważyłem że nie mam tylnego światła przeciwmgielnego.sprawdziłem bezpiecznik,żarówkę i jest ok.jednak sprawdzając miernikiem zauważyłem że nie dochodzi prąd do żarówki.czyli albo kabel albo włącznik jest winny.czy po naciśnięciu przycisku świeci się taki sam żółty trójkąt jak po naciśnięciu np ogrzewania szyby?? u mnie tego trójkącika nie ma a nie pamiętam czy kiedyś był...
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub