[All] korek zbiorniczka wyrównawczego
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[All] korek zbiorniczka wyrównawczego
witam.panowie może banalna sprawa ale macie jakiś sposób na dokręcanie korka zbiorniczka wyrównawczego.jakiś czas temu wymieniłem zbiorniczek.korek został oryginalny i teraz jak silno dokręcę to w układzie robi się spore podciśnienie i opada mi o ok centymetr poziom płynu chłodniczego a znów jak lekko popuszczę korek to płyn skraplając się na korku wycieka po zbiorniczku i jak wyschnie to mam same białe zacieki...
Oryginalny sprawny korek ma w sobie zaworek ktory upuszcza cisnienie przy......bodajze 1,3bar(nie jestem pewien), nie ma wiec sensu luzowac korka zeby upuscic cisnienie bo on sam sobie to zrobi jesli bedzie trzeba. Skraplajacy i wyciekajacy plyn to wlasnie efekt upuszczania cisnienia z ukladu wiec wszystko jest OK.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
głupia historia :mrgreen: sam sobie go zepsułem.przez te lata górna plastikowa rurka zbiorniczka zrobiła sie troszkę luźna a wewnątrz niej jest metalowa rurka by nie uszkodzić tej zewnętrznej plastikowej podczas spinania opaski.akurat w tym czasie zaczęło mi cieknąć z tej właśnie opaski i chciałem ją docisnąć i nie zauważyłem że ta metalowa sie lekko przesunęła i skręcając opaskę pękła ta plastikowa rurka...niestety klejenie nie pomogło bo przy podnoszącej się temp ciekło z tego miejsca.więc kupiłem nowy zbiorniczek...nieuwaga kosztowało mnie 65zł...
dokrecenie mocniej korka powoduje wieksze cisnienie w ukladzie chlodzenia u mnie padl korek ori zakupilme niebieski okazalosie e to topran po 2 miesiacach padl lalo sie nim okropnie pojechalem kupilem drugi puszczal odrazu po pierwszym mocnym zagrzaniu auta pojechalem zakupilem 2 szt kolejne nei nadawaly sie do niczego w koncu majac jeszcze stare vw polo wzialem od niego korek bo jest ten sam i jest ok jak padnie napewno kolejny bedzie z salonu audii
jezeli korek jst sprawny nei ma potrzeby dociagania go mocno bo nei dosc ze cisnienie jest wieksze w ukladzie to uszczelka szybko w nim padnie ja u siebiw delikatnie dokrecilem i nic nie cieknie i slychac ladnie jak syczy z pod niego tylko
jezeli korek jst sprawny nei ma potrzeby dociagania go mocno bo nei dosc ze cisnienie jest wieksze w ukladzie to uszczelka szybko w nim padnie ja u siebiw delikatnie dokrecilem i nic nie cieknie i slychac ladnie jak syczy z pod niego tylko
-
- Forum Audi 80
Witam ja kupiłem dokładnie rok temu korek Topran wytrzymał dokładanie miesiąc przypomnę ze moją audi pokonuje miesięcznie jakieś 2300km od tego czasu po odkreceniu korka wydobywało sie powietrze pod ciśnieniem a węże były twardawe :!: aby zaradzić założyłem stary korek czyli firmówkę audi problem znikł <ok>
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
rzesza, może tu spróbuj pomoc-przy-zakupie-czesci-audi-80-90-i-inne-t85974.html
Ja tam kupiłem to w normalnym sklepie motoryzacyjnym ze 2 lata temu i sprawuje się oki.
Ja tam kupiłem to w normalnym sklepie motoryzacyjnym ze 2 lata temu i sprawuje się oki.