[B3/B4 Coupe] Manetka/Pająk/przełącznik zespolony z Avanta
[B3/B4 Coupe] Manetka/Pająk/przełącznik zespolony z Avanta
Ciekawi mnie jedna rzecz... Czy przełącznik zespolony z Audi 80 Avant będzie pasował do Audi Coupe b3/b4 (wiem że w b3 są inne wtyczki). Chodzi mi o obsługę tylnej wycieraczki i spryskiwacza. Oczywiście najpierw bym zmienił wtyczki na typ b4. Czy za tylna wycieraczke w Coupe i Avancie nie odpowiada inny pin? A moje pytanie jest z tąd, że chce zmienic przełączniki na nowe (okrągłe) i mam możliwość zakupić z avanta.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
KaZi_2005, Nie słuchaj się Mariusza bo kolega głupoty piszę . normalnie podłączysz pająka z B4 a tak jak napisałeś puścisz kabelkiem do ori przycisku od awaryjnych w desce. I o wiele lepiej to w ogóle będzie wyglądać niż w pająku awaryjne. A co do Twojej tylnej wycieraczce, to ja trochę źle zrozumiałem :roll: . Jeżeli chcesz walnąć pająka od Avanta to nie ma problemu ponieważ Ty również masz pająka innego niż "my" (bez tylnej wycieraczki). Czyli u Ciebie i w Avantach jest taki sam pająk. Załatw pająka z wtyczkami i tam masz identyczne kolory kabli co u siebie i tylko lutujesz i działa (ja tak mam)
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- Audi Sport
- Forum Audi 80
To przecież oczywiste, bo masz awaryjne w przycisku na konsoli.KaZi_2005 pisze:dowiedzialem się że w żadnym b4 nie ma przełącznika do awaryjnych,
<hahaha> Kto CI takich głupot naopowiadał :?: W każdej b3 pod koniec 89r. miałeś już okrągłe manetki i awaryjne w pająku. W Coupe po 90r. masz okrągłe i też masz awaryjne. Czy manetka miała przyciski do sterowania BC czy nie to bez znaczenia, bo wszystkie były robione w tym samym okresie.KaZi_2005 pisze:Jedynie z ostatnich rocznikow b3 z BC był awaryjne w okrągłych manetkach
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Mo masz autko z pierwszej połowy 89r.KaZi_2005 pisze:ja mam z 89 i mam kwadraty
On ma qpetkę z końcówki 89r. i już ma okrągłe przełączniki.KaZi_2005 pisze:kolega tez ma coupe z tego samego roku i ma juz okrągłe i ma bc
Ogólnei jak był B Cna pokładzi ei masz kwadratowego pająka to sterowanie BC masz w konsoli środkowej w postaci przycisku. Ma taki kolega KLAKSON u siebie. W kwadratowym pająku miałeś dodatkowo jedynie sterowanie tempomatem