[b4 1.9 tdi] przypchana turbina
[b4 1.9 tdi] przypchana turbina
Witam dziś się dowiedziałem że mogę mieć przypchane turbo więc moje pytanie czy jest to sie komuś zdarzyło i jakie były objawy?
-
- Forum Audi 80
podepnij se zegar i będzie wiadomo lub logi dynamiczneWitam dziś się dowiedziałem że mogę mieć przypchane turbo więc moje pytanie czy jest to sie komuś zdarzyło i jakie były objawy?
[ Dodano: 2010-01-31, 17:50 ]
może masz zabity dolot przez EGR to jak najbardziej możliwenurpiotrek pisze:w jednej z ryr podobno zbiera się nagar czy to jest możliwe?
napisz jak auto się zbiera , czy dymi jaki czas do 100 coś co przybliży do jakiś wniosków
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 17:53 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Gruszka(zawór upustowy) to ten okrągły element z lewej strony z wyjsciem na przewód powierznynurpiotrek pisze:a co toBocian1520 pisze:Może zapieczona grucha???
w jednej z ryr podobno zbiera się nagar czy to jest możliwe?
http://upload.ecvv.com/upload/Info/2008 ... Passat.jpg
[ Dodano: 2010-01-31, 17:56 ]
Brak powietrza =brak mocy w dolocie lubi sie tworzyc nagar co owocuje zmniejszeniem kanałów dolotowychnurpiotrek pisze:może masz zabity dolot przez EGR to jak najbardziej możliwe
i wtedy jaki będzie objaw?
będzie muł , ciężko rozpędzał , słabo przyspieszał , zdejmij rurę z dolotu kolektora to będziesz wiedział o co chodzi z egr i zabitym dolotem dzień mi zajęło wyczyszczenie raza :mrgreen: foto dam a i możesz mieć uchylone WG i u mnie tak też było a max doładowanie 0.5 barnurpiotrek pisze:i wtedy jaki będzie objaw?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2010, 20:05 przez Vision, łącznie zmieniany 2 razy.
po puszczeniu gazu i ponownym naciśnięciu on nie reaguje na gaz a zbiera się moim zdaniem bobrze , nic nie szarpie i z odpalaniem nie mam kłopotów. nie kopciVision pisze:podepnij se zegar i będzie wiadomo lub logi dynamiczneWitam dziś się dowiedziałem że mogę mieć przypchane turbo więc moje pytanie czy jest to sie komuś zdarzyło i jakie były objawy?
[ Dodano: 2010-01-31, 17:50 ]może masz zabity dolot przez EGR to jak najbardziej możliwenurpiotrek pisze:w jednej z ryr podobno zbiera się nagar czy to jest możliwe?
napisz jak auto się zbiera , czy dymi jaki czas do 100 coś co przybliży do jakiś wniosków
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jak najbardziej. Jazda do 2000 obr/min powoduje nie pełne spalenie mieszanki i osadzanie nagarów. Silnik też się musi "przepalić". Jak go przegnasz parę razy po trasie nabierze wigoru.
[ Dodano: 2010-01-31, 18:10 ]
Jak najbardziej. Jazda do 2000 obr/min powoduje nie pełne spalenie mieszanki i osadzanie nagarów. Silnik też się musi "przepalić". Jak go przegnasz parę razy po trasie nabierze wigoru.
[ Dodano: 2010-01-31, 18:10 ]
sprawny EGR daje taki efekt a zamulanie to wtedy WG może być uchylone , sprawdź doładowanie , jakiś manometr do 1bar starczy bo fabryka dała mniej ok 0,85nurpiotrek pisze:a może to być przez to że poprzedni właściciel go zamulał????
[ Dodano: 2010-01-31, 18:18 ]
i go przegoń tak jak radzi kolega trepek,