[2.0 16v ace B4] spalanie
[2.0 16v ace B4] spalanie
W moim B4 competition spalanie oscyluje w granicach 20l na 100 km. Nie wiem juz co robic wymienilem sonde bo nie dzialala oraz wtryski ktore laly jak z kranu.Wiecie cos moze o regulacji mieszanki spalin? podobno na mechanicznym wtrysku mozna to ustawic??
Tak można to ustawić... potrzeba do tego specjalnego urządzenia Ostatnio dzwoniłem do ASO VW w Świdnicy i pan przez telefon powiedział mi że prawdopodobnie ich mechanik się tego nie podejmie... Mechanicy wystrzegają się wtrysku mechanicznego jak ognia Możesz szukać i próbować... Jeśli autko wcześniej paliło normalnie i w trakcie użytkowania coś się popsuło i dużo pali to wg. mnie to nie jest wina mieszanki. Prawdopodobnie będzie uszkodzony jakiś czujnik. Poszukaj warsztatu i podepnij się pod kompa jeśli tego wcześniej nie robiłeś, może wywali jakieś błędy...
Cześć co do waszych wskazników to jest to typowe w modelach B3 B4 najczesciej siada stabilizator napiecia,jest on z tyłu za wskaznikiem paliwa łatwo go rozpoznac małe czarne przykręcone jedna srubka z trzema nóżkami.wystarczy czasem styk tam wyczyscic i jest ok albo wymienic grosze to kosztuje i w kazdym sklepie elektronicznym to jest.a co do spalania to niewiem.