Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 All] Problem z dmuchawą

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kula_sc
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[B3 All] Problem z dmuchawą

Post autor: kula_sc » 01 lut 2010, 09:47

Witam,
mam nietypowy problem z dmuchawą. Po całonocnym postoju auta w garażu(ogrzewanym) włączam nawiew i nie działa, przejadę 1-2 km i nagle zaczyna działać. W ciągu dnia jak jeżdżę to nie ma tego problemu. Ciekawostką jest to, że jak zostawiłem autko na noc na lekkim mrozie to dmuchawa działała normalnie.
Co to może być?

Wymieniłem bezpiecznik bo myślałem, że to może jego wina bo już się kiedyś spotkałem z takimi jajami w A3

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 01 lut 2010, 10:40

Moga Ci sie szczotki w silniku wieszac, badz juz sie powoli koncza. Trzeba ja wyjac, rozebrac, wyjac szczotki. W Sklepie z elektronarzedziami dobrac jakies wymiarowo. Sprawdz czy jak rano ja wlaczysz i nie bedzie dzialac, sprubuj ja puknac od dolu, powinno sie dac, albo lekko trzasnac drzwiami pasazera. U mnie tak sie dzialo i musialem wymienic szczotki.

Awatar użytkownika
kula_sc
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kula_sc » 01 lut 2010, 16:46

to teraz takie pytanko.
Jak wymontować dmuchawe :?: żeby sprawdzić czy te szczotki są całe czy do wymiany :?:
wykręcić schowek czy jak :?:

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 01 lut 2010, 20:26

Poszukaj na forum, gdzies. Ale trzeba wyjac schowek, i ukaze Ci sie nagrzewnica. Chyba jest przykrecona 3 srubkami na klucz 10 z tego co pamietam, tzn tak bylo u mnie, jakos sie da go latwo wyjac. Ale co robilem dalej to naprawde nie pamietam bo bylo to rok temu, pamietam jak ja wyjmowalem to byl snieg w duzych ilosciach na dworze.

Tu masz caly temat
https://audi80.pl/audi-b4wymiana-szc ... t=dmuchawa

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 01 lut 2010, 20:29

Tak jak kolega pisze, wymontowujesz schowek i zobaczysz wentylator od nawiewu. Moze zle pamietam, ale wydaje mi sie ze musisz odpiac jedna wtyczke i chyba trzeba obtocic wentylatorem w ktoras strone i powinien wyjsc. Nie ma zadnych komplikacji w wyjeciu, wiec napewno sobie poradzisz. :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl