Leniarcik pisze:skąd wy tyle hajsu na to macie?? xD ja tu 3 miesiące zbierania ^" z nędznej wypłaty, jeszcze komornik na mnie siedzi za niespłacone mandaty ^" za zakłócanie ciszy nocnej ^" (500PLN) próbuję jakoś wyjść na prostą gotówkową
a Wy tylko czaicie na okazję
To zależy od charakteru. Ja przykładowo komfort psychiczny mam tylko posiadając dużo gotówki na koncie. Ale wydaję kasę nawet na zachcianki tylko gdy wiem, że to okazja (skąpy jestem chyba, ale szczodry też przy tym
. Mój przyjaciel z kolei może nie mieć przy sobie złotówki, ale wystarczy, że ma pracę i też ma taki sam komfort psychiczny (nawet pożyczając kasę, bo wie że zarobi i odda lada dzień). Z kolei są też osoby, które bardzo dużo zarabiają i jeszcze więcej wydają. Tacy nie czekają na okazję, oni nie czają się. Gdy pojawia się chęć, to kupują nawet po chorych cenach (tyczy się to wszystkiego... sprzętu audio/vide, samochodów, tuningu, ubrań etc.).
Mi też kilka dni temu przyszło powiadomienie o mandacie 100zł. Odsetki raptem 6,20zł ;] ale za zakłócanie ciszy nocnej to jeszcze mandatu nigdy nie dostałem, choć często z przyjemnością tworzę te wykroczenie :mrgreen: