[90 AAN] 2,2 turbo 5x112 260KM 410Nm
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
...ja tam bym sie zaspecjalnie Duo nie dziwil skoro za wzorzec metra mial "Babcie Piekielna" Kolegi Ponurego ktoremu to egzemplarzowi, a owszem, w pelni przynalezy sie ten tytul :mrgreen:.DRED pisze:bo to stara osiemdziesiątka heh na mojego Zgredka Duo też wołał "babcia"
To tutaj natomiast jak widze robi z d... "Jesien Sredniowiecza" tudziez "Forsowanie Wisly Walem Pomorskim" wszystkiemu ponizej EVO czy STI zatem takie okreslenia sa IMO wybitnie nieadekwatne do stanu faktycznego
Zaiste rasowy wsciekacz zbudowales Panie Kolego - bravissimo <ok>
miałem kiedyś więcej czasu to sobie zrobiłem odseparowanego air boxa na mój delikatny jak gąbka do mycia stożek
musiałem zrobić mały otwór na swierze zimne powietrze
a teraz czas na ulubiony materiał edda carbonic
skutkiem tej modyfikacji jest zawsze chłodna przeplywka i dużo zimnego powietrza
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
musiałem zrobić mały otwór na swierze zimne powietrze
a teraz czas na ulubiony materiał edda carbonic
skutkiem tej modyfikacji jest zawsze chłodna przeplywka i dużo zimnego powietrza
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
minęło troszku czasu wiec czas na wymianę płynów ustrojowych i przy okazji paru gratów
olej 307771km
wymieniłem cieknący zbiorniczek spryskiwaczy reflektorów
i znowu rozebrałem front bryki
aby moc założyć :mrgreen:
miedziana chłodnice z dorobionymi tam gdzie ja chce króćcami
zregenerować serwo którego u mnie wcześniej nie było
oraz pompę wspomagania kierownicy jedno sekcyjna zamiast porąbanej dwu sekcyjnej
tym sie zajol specjalista pierwszych lotów
a teraz czas na przymiarki serwa
oraz pompy
lecz za nim założyłem serwo jeden widok nie dawał mi spokoju po nocach
stara instalacja z 7A
bylem na tyle zdesperowany ze postanowiłem zrobić to
po 3 dniach walki z kabelkami każdy wypięty z wiązki ujrzałem taki widok
i teraz mam spokój :mrgreen:
gdy sie tak bawiłem w środku zauważyłem problem wypadającego lewarka
udało sie wcisnąć ta sprężynę z powrotem i jest cacy
i oto w taki sposób pozbyłem sie pompy 2 sekcyjnej i tych wszystkich groszek i innych ...... i mam stare sprawdzone serwo oraz jedno sekcyjna pompę wspomagania
co do efektów jestem zadowolony nie mam juz efektu gumowego pedała i kierownica chodzi lżej :mrgreen:
olej 307771km
wymieniłem cieknący zbiorniczek spryskiwaczy reflektorów
i znowu rozebrałem front bryki
aby moc założyć :mrgreen:
miedziana chłodnice z dorobionymi tam gdzie ja chce króćcami
zregenerować serwo którego u mnie wcześniej nie było
oraz pompę wspomagania kierownicy jedno sekcyjna zamiast porąbanej dwu sekcyjnej
tym sie zajol specjalista pierwszych lotów
a teraz czas na przymiarki serwa
oraz pompy
lecz za nim założyłem serwo jeden widok nie dawał mi spokoju po nocach
stara instalacja z 7A
bylem na tyle zdesperowany ze postanowiłem zrobić to
po 3 dniach walki z kabelkami każdy wypięty z wiązki ujrzałem taki widok
i teraz mam spokój :mrgreen:
gdy sie tak bawiłem w środku zauważyłem problem wypadającego lewarka
udało sie wcisnąć ta sprężynę z powrotem i jest cacy
i oto w taki sposób pozbyłem sie pompy 2 sekcyjnej i tych wszystkich groszek i innych ...... i mam stare sprawdzone serwo oraz jedno sekcyjna pompę wspomagania
co do efektów jestem zadowolony nie mam juz efektu gumowego pedała i kierownica chodzi lżej :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 03 lut 2010, 15:36 przez edd, łącznie zmieniany 1 raz.
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
działasz cały czas i to ostro :mrgreen: <ok> Ładniutka z zewnątrz, pod maska najładniej i w środku tez może być Masz jakiś wykresik czy ten stożek coś dodał mocy :?: Jeździsz nią na codzień czy to dupowozik na weekend :?: Aż boję się zapytać ile pali :lol: Ale chwała CI za to, ze to nie turbognojek tam siedzi tylko piękne 5 garów i mocne turbo <:P> <yes>
co do stozka to nie wiem czy dal mocy czy nie ale czytajac rozne opinie na necie jest najlepszy lub prawie najlepszy stozek na swiecie bardzo duzo profesjonalnych tunerow zaklada ten stozekAudi Sport pisze:działasz cały czas i to ostro :mrgreen: <ok> Ładniutka z zewnątrz, pod maska najładniej i w środku tez może być Masz jakiś wykresik czy ten stożek coś dodał mocy :?: Jeździsz nią na codzień czy to dupowozik na weekend :?: Aż boję się zapytać ile pali :lol: Ale chwała CI za to, ze to nie turbognojek tam siedzi tylko piękne 5 garów i mocne turbo <:P> <yes>
autem jezdze raczej wekendowo lub jak widze duuuzo sniego <ok>
a pali hmm jak ostatnio w trasie jechalem do 80 km/h to do 8 litrow a jak tak normalnie czyli okolice 100 - 120 to ok 10 litrow wiec nie wiem czy to az tak duzo
fakt jak czlowiek szaleje po placu to i z 20 wezmie ale to chyba normalne w kazdym aucie
MIODEK napisał/a:
Cfaniak nakupił płynu do szprysków w Lidlu <ok>
fakt lidl ma dobry i tani plyn do spryskow :mrgreen: