Tomek a kontaktowałeś się z P17? Taka sytuacja może się wydarzyć jeśli on napisał wiadomość jednak usunął ją zanim zdążyłeś przeczytać. PozdrawiamRoss pisze:Ale w skrzynce odbiorczej nie mam zadnej nowej wiadomosci.....
Sugestie i problemy z forum
Ja bym chcial poruszyc problem wyszukiwarki forumowej, zawsze tak odwolujecie sie do niej i slusznie ale... nie oszukujmy sie wbudowane wyszukiwarki na forach zazwyczaj są do d... Moze i da sie cos dzieki niej znalesc ale jest to problematyczne i czesto wyniki sąmalo trawne jesli w ogole znajdzie cos na temat.
Tego postu by nie bylo, ale jak pamiec mnie nie myli to przed zmianą wygladu forum na glownej mozna bylo skorzystac z prostej, szybkiej "wyszukiwareczki" google ktora mimo ze nie miala zadnych opcji typu "szukaj w dziale:" itp bila na leb to co mamy teraz. Nie znam sie ale czy wstawienie tego jest az tak problematyczne?
Tego postu by nie bylo, ale jak pamiec mnie nie myli to przed zmianą wygladu forum na glownej mozna bylo skorzystac z prostej, szybkiej "wyszukiwareczki" google ktora mimo ze nie miala zadnych opcji typu "szukaj w dziale:" itp bila na leb to co mamy teraz. Nie znam sie ale czy wstawienie tego jest az tak problematyczne?
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
beneq, jeśli chcesz przeszukiwać nasze forum poprzez google to na stronie www.google.pl wpisujesz po słowach wyszukiwania:
Przykład działania - CLICK
Kod: Zaznacz cały
site:audi80.plDokładnie tak jak pisze Albert, ja też jak chcę skorzystać z google, ale wyszukać tematów napisanych na forum to po każdym zapytaniu stawiam słowo audi 80 i zawsze kilka pierwszych jest z naszego forum. Tylko, że ja nie wpisuje hasła site, ale jak można sprawdzić także znajduje podpowiedzi z naszego forum.
Jagna, lepiej jest użyć formuły
ponieważ wtedy na wyszukane elementy nie ma wpływu pozycjonowanie, a google wyszukuje tylko na tej stronie.
Kod: Zaznacz cały
site:audi80.pl-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Przypomniało mi się że kiedyś na własne potrzeby stworzyłem stronę z wyszukiwarką google szukającą tylko na naszym forum. I nie trzeba dopisywać "site:audi80.pl"
[URL=http://my_foto.webpark.pl/a80search0.htm]Link[/URL]
[URL=http://my_foto.webpark.pl/a80search0.htm]Link[/URL]
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 19:41 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj nie, nie. Nie przeglądanie forum przed założeniem tematu nigdy nie powinno być usprawiedliwiane. To w interesie użytkownika jest przeglądanie forum, nawet jeżeli jest to trudne, jeżeli chce poznać odpowiedź na swoje pytaniejagna pisze:dlatego nie ma się co dziwić, że co niektórzy zakładają nowy temat zamiast przeszukać forum.
Ja wiem ze z google tak mozna, ale mniej zorientowani uzytkownicy moga tego nie wiedziec, a forumowe wyszukiwajki to zazwyczaj zniechecają do wyszukiwania czegokolwieg na forum i korzystania z niego. Czy dodanie tego co pokazal Aldi na strone glówną i podpisanie wyszukiwarka google to jakis wielki problem? (wielkimi i razacymi literami :mrgreen: ). Ja mysle ze bardzo to usprawnilo by korzystanie z fotum i zmniejszylo by pojawianie sie nowych powtarzajacych sie x razy tematow.