Czy wie ktoś może jaki jest rozmiar oringa pod czujnik temperatury niebieski i biały???bo zmieniłem króciec ale oringów nie było i teraz cieknie mi płyn.
Na przyszłość tytułuj poprawnie tematu (aby tytuł streszczał istotę problemu) i stosuj prawidłowe tagi.
Proszę nie stosować wielu takich samych znaków interpunkcyjnych jeden po drugim Regulamin.
Zapoznaj się z regulaminem i zasadami tytułowania wątków.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2010, 15:14 przez perełka, łącznie zmieniany 2 razy.
dzięki to pewnie bedzie to.W nowym nie bylo i założyłem ze starego i cieknie.ale jak mam wymiar to jutro kupie i założę.a tak wogóle to pewnie trzeba bedzie upuścic płynu???
na zimnym silniku i gdy węże układu chłodzenia będą zimne, to płyn nie powinien polecieć przy wyjmowaniu czujnika temperatury. Ja kupowałem te oringi w serwisie Audi i mieli na miejscu. Moim zdaniem warto kopić w ASO bo guma jest o wiele lepsza niż w tych zamiennikach ze sklepu.
Natomiast gdy węże będą rozgrzane, to płyn wyleci na pewno jeśli wyjmiesz czujnik. Dlatego nie polecam wyjmować czujnika na ciepłym.
OK dzięki za info.A i jeszcze takie pytanko?chciałem kupić kabel obd1 ale zeby było usb bo nie mam com w laptopie .moze mi doradzisz???bo na viakenie jest tylko na com a boje sie kupić przejsciowki bo moge nie miec połączenia no chyba ze jest coś sprawdzonego??