podłączyłem waga pod fuj wózek ale wychodzą mi jakieś bzdury.
A oto i one:
1-obroty silnika :237
2-kont wtrysku :85 - 216
3-pedał gazu :97-183
4-dawka pali :65 -182
5-ciśnienie turbo: 200
6-Ciśnienie Atmosferyczne 73-76
7-Temp Płynu : 107 na blacie 80 c
8 - Temp Zasysanego Powietrza:194
9 - Temp Paliwa :87
10 - Przepływomierz : 20-21
wszystkie dane robione były na biegu jałowym a spalanie powyżej 8,5 litra na sto.
nie mam pojęcia co się dzieje proszę o POMOC z tym fantem. :evil: :evil:
[1.9TDI 1Z] Problemy z odpalaniem i spalaniem
moze byc wiele powodów, ja na twoim miejscu przejechał bym sie do fachowca z forum on by obcykał co jest nie tak. Logi napewno bylo robione Vagiem na postoju, musialbys sie przejechac z kim i zmierzyc logi w czasie jazdy... Sprawdzic układ paliwowy czyli czy nie zasysa lewego powietrza... U mnie był powod złego palenia nie dokrecony podgrzewacz pod filtrem paliwa... Sprawdz sobie węzyki do filtra czy nie bierze lewego powietrza, założ zaworek... Czy nie jest zasyfiony filtr.
-jak mi padl czujnik polozenia wału to normalnie odpalal tylko wariowały obroty:) nie wiem jak tobie ;pjetta1911 pisze:Koledzy wielkie dzięki z podpowiedz z VAG bo u mnie padł czujnik wału korbowego i zaczął mi wiece chlać.
Skończyły się problemy z odpalaniem i spalanie wróciło do normy w granicach 5,5-6 litrów na 100 km .
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI Z POMOC <ok> <ok> <ok>
@czarek461
najlepiej jak wejdziesz https://audi80.pl/slaskie-vf56.htm w odpowiedni temat i napisz do kogos kto sie na tym zna... tak zwane pw(prywatna wiadomosc)