Audi S2 360KM/440Nm
Audi S2 360KM/440Nm
Po ponad miesiącu prac audi uzyskało zadowalający wynik i przepiękny moment już od samego dołu o ponad 1000 obr. wcześniej niż poprzedni, zakupiony oryginalnie w aucie setup.
Można założyć większe/nowsze turbo ale auto ma służyć do zabawy na drodze a nie do 1/4 mili więc bardziej elastyczność jest celem.
Lista modyfikacji:
- turbo RS2 z powiększoną zimną stroną
- kolektor dolotowy RS2 - polerowany
- kolektor wydechowy Wagner
- wałki asymetryczne rally cross Schrick
- wtryski 630ccm
- wydajniejsza pompa paliwa
- konwersja zapłonu 3B na cewki z RS6
- sterowanie KMS z dedykowaną wiązką elektryczną S2
- zewnętrzny wyświetlacz parametrów pracy silnika
- sonda szerokopasmowa KMS
- wydajniejszy FMIC
- sprzęgło spiekowe
Auto ma jeździć jak najdłużej bezawaryjnie, wszystko zestrojone z dużym marginesem bezpieczeństwa - jest na sprzedaż.
Jak się tuner nudzi to robi dziwne zdjęcia
Aż miło popatrzeć jak młodszy brat RS6 pożycza bebechy staruszce S2
Czerwone jest szybsze... zawsze...
Kolektor Wagnera
Nowiutkie wałeczki asferyczne Schrick-a
No i w końcu wydajny FMIC - 20 hamowań przy strojeniu i ledwie 25 stC
Można założyć większe/nowsze turbo ale auto ma służyć do zabawy na drodze a nie do 1/4 mili więc bardziej elastyczność jest celem.
Lista modyfikacji:
- turbo RS2 z powiększoną zimną stroną
- kolektor dolotowy RS2 - polerowany
- kolektor wydechowy Wagner
- wałki asymetryczne rally cross Schrick
- wtryski 630ccm
- wydajniejsza pompa paliwa
- konwersja zapłonu 3B na cewki z RS6
- sterowanie KMS z dedykowaną wiązką elektryczną S2
- zewnętrzny wyświetlacz parametrów pracy silnika
- sonda szerokopasmowa KMS
- wydajniejszy FMIC
- sprzęgło spiekowe
Auto ma jeździć jak najdłużej bezawaryjnie, wszystko zestrojone z dużym marginesem bezpieczeństwa - jest na sprzedaż.
Jak się tuner nudzi to robi dziwne zdjęcia
Aż miło popatrzeć jak młodszy brat RS6 pożycza bebechy staruszce S2
Czerwone jest szybsze... zawsze...
Kolektor Wagnera
Nowiutkie wałeczki asferyczne Schrick-a
No i w końcu wydajny FMIC - 20 hamowań przy strojeniu i ledwie 25 stC
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- EwelinaCzarna
- Forum Audi 80
Spooooooroooo przeplacone, oj sporo.Taka konwersja jest dosyć droga - same cewki to około 2500zł + przeróbka koła pasowego pod czujnik halla + wysterowanie tego SA
Robilem taka konwersje kumplowi w dragbolidzie (pewnie w tym sezonie wyjedzie) - cewki 50zł na allegro sztuka (a byly takie sam jak masz, i te zkoles mial do sprzedania 10sztuk ), nie dorabiane zadne kolo pasowe, czujniki polozenia walu orginalne te co byly w 3B + Vems do tego. Koszty zamykaja sie w 2600 w sprzecie + wystrojenie (czyli w sumie 3700 )
<wulgaryzm> auto do killowania dzieciaków z bogatych domów którzy bujają sie autami rodziców :mrgreen:
... STi i inne wynalazki wciąga pewnie bezproblemowo
... Fajne auto Pozdrrrrrrrrrrrrrrrrrrrro
Edit by Mod
Grinch jest wiele równoważnych słów w polskim języku za pomocą których można wyrazić swój zachwyt. Mam nadzieję że niebędę musiał Cię więcej upominać
... STi i inne wynalazki wciąga pewnie bezproblemowo
... Fajne auto Pozdrrrrrrrrrrrrrrrrrrrro
Edit by Mod
Grinch jest wiele równoważnych słów w polskim języku za pomocą których można wyrazić swój zachwyt. Mam nadzieję że niebędę musiał Cię więcej upominać
Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 15:04 przez grinch, łącznie zmieniany 2 razy.
Przepłacone?
Ja kupuję nowe podzespoły a nie używki z allegro - jedna cewka to koszt 490zł w ASO.
Jak chcesz tanie części to mogę ci tanio sprzedać niektóre rzeczy - to co mi zostało z tego auta po poprzednim tunerze - właśnie było tanio i do <....>, auto przy 1.7 bara miało 290km a teraz przy 1.4 ma 360km
Ja kupuję nowe podzespoły a nie używki z allegro - jedna cewka to koszt 490zł w ASO.
Jak chcesz tanie części to mogę ci tanio sprzedać niektóre rzeczy - to co mi zostało z tego auta po poprzednim tunerze - właśnie było tanio i do <....>, auto przy 1.7 bara miało 290km a teraz przy 1.4 ma 360km
Ostatnio zmieniony 04 lut 2010, 15:06 przez simon11, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
nie cytowac mi tu mnie bez zezwolenia <haha>kris0181 pisze:Jak to mawia pewien mistrzu od bankomatów xD
"matko z corko" :shock:
no i co sie slinisz? Kolega ma monete to sie bawi - dobrze ze nie wszyscy tak maja bo swiat stalby sie masakrycznie nudny a tak mozemy sobie popodziwiac takie rodzynki jak ten tutaj.
simon11, za Twoim pozwoleniem i bez urazy, nadto pokreslam ze mowie tylko za siebie - wole podziwiac meritum projektu a nie ilosc zer w jego budzecie zatem projektu Ci gratuluje natomiast rzucania kwotami na forum kategorycznie nie popieram.
pozdroszacun
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt: