[B4 1Z 80 1,9 TDI] Problem z odmą
[B4 1Z 80 1,9 TDI] Problem z odmą
Witam prawdopodobnie zamarzła mi odma czy trzeba ja wymienić czy można ja w jakiś sposób wyczyścić ? jeśli tak to jak to zrobić pozdrawiam <buu>
jeżeli odma będzie zapchana czy też zamarznięta to wyrzuci sporo oleju przez bagnet ale silnikowi raczej mocno to nie zaszkodzi bo trochę oleju jeszcze zostanie ale i uszczelniacze też trochę oleju wypuszczą dlatego odma powinna być drożna
czyszczenie w zupełności wystarczy o ile nie są pęknięte elementy odmy
czyszczenie w zupełności wystarczy o ile nie są pęknięte elementy odmy
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z 80 1,9 TDI] odma
No wiecie panowie po tych wielkich mrozach, zauważyłem ślady oleju na podłodze garażu no i zaczołem sie tym interesować pogadałem ze znajomkiem i stwierdziliśmy że to prawdopodobnie odma. A może wy macie jakis pomysłm co to się mogło stać? wyciek jest tylko jak auto jest rozgrzane i leci dosłownie pare kropelek a że mam osłonę silnika ciężko sie dopatrzeć skąd to leci.Pozdro maniacy Audi :lol:
I tu masz rację tak czy inaczej czeka mnie brudna robota czego nie lubię ale dzięki i pozdrawiam <ok>januszbin pisze:wydaje mi się ,że nikt tu niczego nie wymyśli ,miejsc z których może cieknąć olej w silniku jest tyle,że trudno bez zdejmowania osłony jednoznacznie stwierdzić skąd wycieka.....i niestety to ty musisz sam do tego dojść....
-
- Forum Audi 80
Kolego wymień ten gumowy grzybek, w który wchodzi ta puszka zwana odmą <ok>misiekb4 pisze:podpinam się pod temat.
Dziś zauważyłem wyciek z odmy na deklu.
Jest ciemno i nie mam zbytnio gdzie zobaczyć co się dzieje.
Wystarczy tego wymiana na ori używkę i przegląd odmy?
Czy coś może być nie tak ??
Wąż po prawej jest szczelny.
[url=http://images69.fotosik.pl/376/a4692f3bf28d0f2fmed.jpg]Obrazek[/URL]