witam koledzy klubowicze szukam szukam i nieznajduje wiec pisze, na wiosne mam zamiar zmienic sprezyny na -40 lub -60,opony letnie mam 195/50 R15 wiec niebedzie znimi problemu wejda w otwory, ale jest taki mały kłopot z zimowkami bo zimowki mam 195/65 R15 czy one beda pasowały we wneke i czy niebedzie nigdzie chaczyło bo jednak sa sporo wyzsze od letnich :?: :?: :?:
dzieki za pomoc z gory
[1.8 b3 RU 75 km] opony i obnizenie auta
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
Jak założy -40 to nie powinno. Ja miałem 175/70/14 i było spoko. Jedyne co to może być tak iż nie wejdzie mu opona - zaprze się o kielich dolny sprężyny.barto-team pisze:na tym balonie i przy tej glebie bankowo ci będzie tarło w zimie...
Osobiście robiłem tak (w Audi Coupe) iż na zimę zakładałem serie sprężyny a na lato glebe. Bezpieczniej i zdrowiej dla auta.
- barto-team
- Forum Audi 80
- Kontakt:
gwarantuje mu że mu będzie obcierac robiłem u siebie taki zabieg i na oponie 195/55 r16 przy pustym samochodzie wjechanie szybciej w jakis dołek obcierało, nie mówiąc już o załadowanym samochodzie...bloku pisze:Jak założy -40 to nie powinno. Ja miałem 175/70/14 i było spoko. Jedyne co to może być tak iż nie wejdzie mu opona - zaprze się o kielich dolny sprężyny.barto-team pisze:na tym balonie i przy tej glebie bankowo ci będzie tarło w zimie...
Osobiście robiłem tak (w Audi Coupe) iż na zimę zakładałem serie sprężyny a na lato glebe. Bezpieczniej i zdrowiej dla auta.