[audi b4 1.9 tdi 1z] gdzie kupic zawór redukcyjny ???
[audi b4 1.9 tdi 1z] gdzie kupic zawór redukcyjny ???
Witam potrzebuje zawór redukcyjny żeby zwiększyć doładowanie ponieważ mam nowego softa i ma on troszke za dużą dawkę w stosunku do powietrza i paliwo mi nie dopala. czytałem na forum że założyć można zawór redukcyjny czy to działa ??
dzięki Łukasz, wskaźnik turbo mam i pokazuje 0,9 - 1 bar więc dobrze pompuje , a mam chipa (gotowca) i ma troszke za mały stosunek paliwa do powietrza więc chce go doładować bardziej i to się wpina dokładnie , na stronie allegro jest napisane że wpina się go pomiędzy kolektor ssący a tą gruszkę ( westgate)
prawidłowo aby dobrze oszukiwany był map to trzeba zamontować reduktor ciśnienia są takie wersje MBC które poprostu tylko redukują ciśnienie i takie które całkowicie odcinają i dopiero przy pewny ustalonym ciśnieniu przepuszcza choć te i te będą działać choć ja osobiście polecam redukujące a wpina się go do tdi na boschu miedzy IC a map , wężyk często częściowo jest łączony żółta rurką , co do boxów to nie polecam bo szkoda kasy jeśli mówimy tu o boschu lepiej rezystor zapodać i tak po tych zabiegach zetorek zaczyna mocno poddymiać i więcej spalać itd., cała pełnej radości zabawa zaczyna się po zrobieniu chipa dobrego i sprawdzonego remaping epromów -chip na boschu można zrobić od 150-250zł lub z hamownia od 600zł, boxy lub rezystor służą tylko temu by oszukać-przekłamać sygnał wysyłany ze sterownika do nastawnika natomiast chip to zmiana w większości przypadków jednej lub kilku map odpowiedzialnym za całe sterowanie silnikiem.