[B4 1,9TDI] który bezpiecznik od ABS?
[B4 1,9TDI] który bezpiecznik od ABS?
Panowie mam wielki problem :-| ciągle mi coś zgrzyta w przednim lewym kole jak załancza się ABS. Sprawdzałem już na różne sposoby. Ateraz mam prośbę a mianowicie: wiecie może bezpiecznik z jakim numerem odpowiada za układ ABS?? Chciałbym go w jakiś sposób wyłączyć bo naprawdę jeżdzi się niebezpiecznie bo hamulce nie działają tak jak mają.
Proszę pomóżcie :-|
Proszę pomóżcie :-|
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Tak Kamil zniknie Ci kilka kwestii takich jak np:
Bezpiecznik nr. 12
zestaw wskaźników, oświetlenie przełączników, światła
cofania, regulator zasięgu świateł, automatyczny układ kontroli, układ
regulacji prędkości, ABS, komputer pokładowy, gniazdo zespołu pamięci
( tylko Urządzenia sterujące) układ zwiększający obroty biegu
jałowego, układ ogrzewania kolektora ssącego, - 15A
Bezpiecznik nr. 12
zestaw wskaźników, oświetlenie przełączników, światła
cofania, regulator zasięgu świateł, automatyczny układ kontroli, układ
regulacji prędkości, ABS, komputer pokładowy, gniazdo zespołu pamięci
( tylko Urządzenia sterujące) układ zwiększający obroty biegu
jałowego, układ ogrzewania kolektora ssącego, - 15A
Krzysiu ale klocki są w świetnym stanie no nie wiem co to może być. jak wcisnę pedał hamulca to pływa a wydaje mi się że nie powinien jak do spotu nie usunę tej usterki to zobaczysz sam :-| pozdr :mrgreen:spiczi pisze:A moze koncza sie klocki?
Bo raczej przez abs nie ma co trzec. Przecież abs to zwykły system który nie pozwala zablokować kół
jeżeli dzieje się to na śliskiej nawierzchni to raczej normane zachowanie abs-u. Mam u siebie podobnie, jak hamuje na lodzie to pedał hamulca delikatnie pulsuje i słychać takie zgrzytanie. Dla mnie to normalne i myśle, że tak ma być. Pozdrokamilek89 pisze:jak wcisnę pedał hamulca to pływa a wydaje mi się że nie powinien
Kamil, z tego co wiem, to jak na suchej powierzchni depniesz na raz na pedał, to ABS ma zadziałać... Przynajmniej tak jest u mnie Co do śliskiej powierzchni, to tak samo jak opisałeś, ciężko się zatrzymać, ale to raczej dlatego, żeby nie wpaść w poślizg.
Nie wiem jak u was, ale u mnie za ABS odpowiada bezpiecznik 31
jak chcesz całkowicie wyłączyć ABS, to wyjmij wtyczke od sterownika pod tylnym siedzeniem <ok>
Nie wiem jak u was, ale u mnie za ABS odpowiada bezpiecznik 31
jak chcesz całkowicie wyłączyć ABS, to wyjmij wtyczke od sterownika pod tylnym siedzeniem <ok>
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nic nie musisz wybebeszać, wystarczy otworzyć schowek. Sterownik zobaczysz w prawym górnym rogu wnęki. Jest to taka prostokątna aluminiowa puszka, do której podłączony jest wielowtyk.kamilek89 pisze:czyli najlepiej będzie wybebeszyć lewą stronę w bagażniku a jest tam jakieś oznaczenie żeby ten sterownik wypatrzeć??