[80 B3 1.8] JAKA INSTALACJA LPG
[80 B3 1.8] JAKA INSTALACJA LPG
Witam wszystkich.
W najbliższych dniach mam zamiar zamontowac instalacje LPG.
W 1 miejscu instaacja z komputerem kosztuje 1700PLN
w 2 miejscu 1200 tylko że zwykla... i w tym miejscu mówią że sie nieda zainstalowac gazu z komputerem ponieważ tu jest gaznik.
Kto ma racje ? Jakie macie instalacje?
Mam silnik 1.8 benzyna i niewiem jaką instalacje moge zamontowac.
Z góry dziekuje za pomoc
W najbliższych dniach mam zamiar zamontowac instalacje LPG.
W 1 miejscu instaacja z komputerem kosztuje 1700PLN
w 2 miejscu 1200 tylko że zwykla... i w tym miejscu mówią że sie nieda zainstalowac gazu z komputerem ponieważ tu jest gaznik.
Kto ma racje ? Jakie macie instalacje?
Mam silnik 1.8 benzyna i niewiem jaką instalacje moge zamontowac.
Z góry dziekuje za pomoc
Ostatnio zmieniony 05 cze 2007, 10:40 przez nightmar, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
Witam.Ja także mam silnik1,8 na gażniku.Założyłem zwykłą instalację gazową bez żadnych bajerów 4 lata temu.Do tej pory odpukać sprawuje się bez zarzutu.Poza wymianą filterka nic przy niej nie robiłem.Mam przełączanie na gaz ręczne co moim zdaniem jest lepsze ponieważ można szybciej przełączyć na gaz.Pozdrawiam.
Witam. Mam 1.8 gaźnik + LPG zwykła . Jeżdże na gazie od 5 lat . Odpalam tylko z gazu nawet zimą , jedyne co musiałem wymienić to filtr gazu , membrana i gumki zaworków - skutki odpalania z gazu . Jeżeli masz silnik z gaźnikiem to tylko zwykła instalacja , jedynie można dorobić przycisk " ssania gazu" krótkie włączenie gazu przed odpaleniem - 2 , 3 sekundy . Przy dobrej elektryce musi odpalić .
dzisiaj mnie kolega zniechecil do zamontowania gazu ponieważ gaz ma podrożeć, ma zostac nalaozona akcyza, co o tym myslicie ? wedlug mnie gaz ZAWSZE bedzie tanszy od bezyny. Drugim jego argumentem było to że auto na gazie BARDZO CZĘSTO sie psuje, filtry itd... mowi ze ciągle cos bedzie do roboty...
Co wy o tym myslicie? czy naprawde instalacja gazu tak rujnuje samochód? i czy wedlug was w najbliższej przyszłości jazda na gazie nie bedzie opłacalna?
Co wy o tym myslicie? czy naprawde instalacja gazu tak rujnuje samochód? i czy wedlug was w najbliższej przyszłości jazda na gazie nie bedzie opłacalna?
Witam mam silniczek 1.8 E na wtrysku mechanicznym bylem z zapytaniem u gazownika jaki gaz nalepiej zalozyc , odpowiedzial mi ze najlepiej zwykly tylko jakis lepszej firmy za 1800 zl bo sekwencji sie w tym silniku nie zaklada ale powiedzial ze nie bedzie z tym gazem problemow ... jest tu jakis gazownik ktory sie zna na tym i moze doradzic czy dobrze mi koles gada??