[80 B3 1.6 td] wyciek ropy z pompy wtryskowej pomocy ....
[80 B3 1.6 td] wyciek ropy z pompy wtryskowej pomocy ....
witam mam taki problem wycieka mi cisnieniem ropa podczas pracy silnika z takiej śrubeczki z czepkiem na jakimś LDA(grzybku)zamieszczam zdjęcie zaznaczone na czerwono miejsce wycieku prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 06 lut 2010, 14:23 przez bialy19xd, łącznie zmieniany 4 razy.
j.w. a zaczynasz tak http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=100486bialy19xd pisze:Kolego 'Vision' jak by można było to ja bym prosił o jakiś szerszy opis tej usterki i jak można ja naprawić
-
- Forum Audi 80
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Myślę, że w zestawie naprawczym do pomp wtryskowych wirowych z kopułką LDA Boscha takie coś powinno być. W sklepie z częściami do VW poszukaj.
Taki zestaw naprawczy (czyli komplet wszystkich uszczelek) kosztuje bodajże coś ok 30zł.
EDIT:
Przepraszam, 52zł taki komplet. Dzięki Vision za wyprowadzenie z błędu
Ale można ponoć kupić sam oring na rysiku, najlepiej będzie jak wydrukujesz przekrój pompy z tego tematu i pokażesz w sklepie
Taki zestaw naprawczy (czyli komplet wszystkich uszczelek) kosztuje bodajże coś ok 30zł.
EDIT:
Przepraszam, 52zł taki komplet. Dzięki Vision za wyprowadzenie z błędu
Ale można ponoć kupić sam oring na rysiku, najlepiej będzie jak wydrukujesz przekrój pompy z tego tematu i pokażesz w sklepie
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 11:26 przez trepek, łącznie zmieniany 2 razy.