[B3 JN] po tankowaniu gazu nie odpala
-
- Forum Audi 80
[B3 JN] po tankowaniu gazu nie odpala
Już kiedyś pisałem na forum że mam problem ze spalaniem 20l/100km gazu. Jezdże niestety tylko na gazie(bo poprzedni własciciel strasznie pokombinował). Zrobiłem wszystko to o czym pisali inni. Ustwaiłem talerz w przeplywomierzu na dodatek podokręcalem wszystkie opaski i obroty sie ustabilizowały wymieniłem przy okazji filtr powietrza, sonde zatankowalem i nic dalej takie spalanie. Wiec znów pojechałem zalac. Zgasilem samochód i już nie odpalil. I tak do głowy przychodzi mi jedna rzecz, czy jest to mozliwe ze reduktor gazu sie zepsuł. Może po zatankowaniu (dojechałem na oparach) wytworzone ciśnienie w butli po otwarciu elektrozaworów uszkodziło membrane która juz pewnie była zjechana i ją dokonczylo. Co o tym sądzicie. nie chec kupować w ciemno nowego reduktora a okaże sie że to nie jego wina
-
- Forum Audi 80
Oczywiście że jest możliwe a dla pewności możesz rozkręcić część reduktora odpowiadającą za odparowanie gazu nie ruszając wodnej . Przy odrobinie szczęścia nie będziesz musiał wyjmować go z auta a po sprawdzeniu jak się okaże , że membrana jest dobra złożysz i będziesz szukał dalej . A tak swoją drogą to jaką masz instalacje LPG , której generacji i na jakich elementach zbudowaną ?
-
- Forum Audi 80
Sprawdź czy otwierają się wszystkie zawory gazowe , może któryś z konektorów spadł z końcówki elektrycznej . Przy I generacji nie ma żadnej folozofii , otwierają się zawory idzie gaz , dostaje powietrze ( czysty filtr powietrza ) i ma palić pod warunkiem że jest dobrze wyregulowane . Inna sprwa może przy okazji zgubiłeś iskrę ? Sprawdzałeś ?
-
- Forum Audi 80
Otwierac raczej sie otwieraja tzn słychac z nich klikniecie. Zgubic iskre? W sumie nie wiem bo nie maiłem nikogo do pomocy. Autko zostawiłem na parkingu przy stacji benzynowej. Narazie stoi jutro chce ją ściągnąc ale jakbym wiedział że to reduktor to na stacji bym go wymienił to nie trwa dlugo. Tylko włąsnie zastanawiełem sie tez nad cewka bo jak kręcił rozrusznikiem to nic a gdy juz pusciłem kluczyk wtedy gdzies chytał i to mnie zdziwilo
[ Dodano: 2010-02-07, 12:20 ]
Ale od cewki móglby mieć takie spalanie? Sam juz nie wiem
[ Dodano: 2010-02-07, 12:20 ]
Ale od cewki móglby mieć takie spalanie? Sam juz nie wiem
Przed próbą odpalenia z gazu podaj + z akumulatora na + konektorów wszystkich zaworów ( na jednyn trzeba delikatnie zciągnąć konektor z końcówki i wtedy dotknąć przewodem dodatkowym z + akumulatora ) na jakieś 3 sekundy - da to dawkę rozruchową gazu i może odpali . Być może że masz za mało gazu do odpalenia w dawce początkowej. A swoją drogą sprawdź czy jest iskara .
-
- Forum Audi 80