[1.9TDI 1Z] Duże cisnienie w wężach w 1Z
-
- Forum Audi 80
Klego LUKASV8 moim skromnym zdaniem niestety to uszczelka pod glowica skapitulowala lub ona sama,tak czy siak trzeba ja wykopac z auta(ZDEMONTOWAC) dobry mechanik pozna po uszczelce gdzie ja dmuchlo (TYLKO MUSI BYC DOBRY MECHANIK),w razie braku sladow przedmuchu oddac glowice do sprawdzenia na szczelnosc. Opowiadania o za duzej dawce paliwa to przedszkolakom, jak juz to strasznie opuzniony zaplon powoduje nadmierne grzanie sie silniczka. Ja mam dawke 2.1mg i jakos niedmucha wezy,ponad to bylby to argument przeciw zwiekszaniu mocy.
witam szukam pomocy
kupiłem audi 1.9 td w trakcie jazdy rośnie ciśnienie w wwęzach. Silnik jest ciepły a w samochodzie jest czasami zimno. Przy rozgrzaniu silnika zapowietrza się układ chłodniczy. Wymieniłem uszczelkę metalową, termostat,korek,pompe wody. Boję sie że może być pęknieta głowica. Prosze o porade
kupiłem audi 1.9 td w trakcie jazdy rośnie ciśnienie w wwęzach. Silnik jest ciepły a w samochodzie jest czasami zimno. Przy rozgrzaniu silnika zapowietrza się układ chłodniczy. Wymieniłem uszczelkę metalową, termostat,korek,pompe wody. Boję sie że może być pęknieta głowica. Prosze o porade