No w końcu znalazłem troszkę czasu żeby przedstawić i moje autko. A więc najpierw jeździłem B3 1.8 LPG ale teraz przyszła zmiana na B4 avant w wersji D
Autko jest z 1995r czyli końcówki już :lol: w wersji 1.9 tdi
Wyposażenie:
- ABS
- 2 X airbag
- centralny zamek
- elektryczny szyberdach
- elektryczne szyby
- elektryczne lusterka oraz podgrzewane
- klima
- wspomaganie
- alufelgi ori 15
raczej będę chciał zostawić w wersji oryginalnej ale coś tam na pewno się zmieni.
w planach jest:
Więc z założonych modyfikacji mam juz wszystko poza wlepą miałem trzy ale jedna źle nakleiłem a dwie sie gdzies zgubiły :evil: na tym miałem zakończyc ale przyszła ochota na wiecej
A więc teraz w planach mam:
Z wymienionych rzeczy:
- łożysko prawe przednie i tylne
- ustawiano zbieżność
- płyn chłodniczy,filtry i olej na Shell 10W-40
- gałka lewa
- zbiorniczek wyrównawczy
- chłodnica
- termostat
- termowyłacznik
- świece
- wtryskiwacz 3
Kilka fotek zrobionych na szybko

Licznik z obrotomierzem, radio oraz ringi już na stanie :mrgreen: wiec teraz trzeba znaleźć czas żeby to wpakować do środka

Oraz kilka zdjęć ze środka, wybaczcie ze nie posprzątałem

wspomnienia

[center]LUTY 2010[/center]
w końcu wymieniłem big bena na obrotomierz oraz założyłem ringi :mrgreen:
[center]
[/center][center]MARZEC 2010[/center]
no w końcu przyszedł czas na brock b1 16x9 (et15) na tym opony 205/50/16 (takie zakupiłem wraz z felgami i zostana do końca sezonu) w końcu znalazłem trochę czasu żeby je założyć :lol: no i wyszło audi 80 allroad

[center]KWIECIEŃ 2010[/center]
w końcu wpadło parę nowych gratów a przede wszytkim oświetlenie by Kolczat

[center]
[/center] [center]no i nowe oświetlenie by kolczat już na aucie
[center]
[/center]brocki juz wróciły do domu :mrgreen: z polerki jestem zadowolony <ok> teraz musze je umyc i załozyc oppony a pozniej jak na aucie załozyc
[center]
[/center][center]LIPIEC 2010[/center]
troszke odnowiłem lakier i zrobiłem polerke auta
[center]
[/center] [center]takze złapałem za koniec rurki
[center]
[/center]no to przeszedł czas na obnizeni auta
[center]
[/center] [center]
[/center][center]31.07.2010 rameczki klubowe już na pokładzie
[center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center][center]wieksza fotorelacja tutaj
[center]SIERPIEŃ 2010[/center]
[center]no i w końcu avant został oznakowany <ok> Lucazzz wielkie dzięki za wlepe
[center]
[/center][center]no w końcu udało mi sie zrobić jakies zdjęcia
[center]
[/center][center]
[/center][center]LISTOPAD 2010[/center]
no coś sie pomału ruszyło, nie są to zdjęcia najlepszej jakości lecz zawsze cos...
[center]
[/center]w końcu przyszedł też czas na montaz dodatkowych zegarów oraz wysietlacza temperatury zewnętrznej
[center]
[/center] [center]
[/center][center]GRUDZIEŃ 2010[/center]
no nastała zima, wystarczyła jedna noc żeby auto zasypało. no w końcu udało mi sie jakies fokti zrobić na których jest zderzak
[center]
[/center] [center]
[/center]nawet do mnie przyjechał spóźniony mikołaj <mikolaj> bo w wodzisławia brakło soli i nie maił jak dotrzeć
[center]
[/center] [center]
[/center]mały akcent za oceanu, postojówki pomarańczowe
[center]STYCZEŃ 2011[/center]
Plany na roku 2011
ciekawe co uda sie z tych pomysłow zrealizowac
dokończenie małej roboty z grudnia, przyszedeł czas na montaż czujników cisnienia i temperatury oleju. teraz dodatkowe zegary działaja wszytkie
[center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center]dzisiaj zjechały nowe graty <mikolaj> w rece mi wpadły podgrzewane kubełki :mrgreen: tylnia elektryka do szyb, licznik w milach, osłona pod zderzak i tony kabli. Wypad za tajlami udany <ok>
[center]
[/center] [center]
[/center]pomału a do przodu, ciąg dalszy prac... w końcu zostały podłaczone halogeny
[center]
[/center] [center]
[/center][center]LUTY 2011[/center]
cosik tam znowu ruszyło do przodu
[center]
[/center]a nie którzy cos tam wspominali o kołach, wiec sie pochawle [center]
[/center]na ten sezon bedzie inne koło. Zaryzykowałem tym razem i wybór padł na Dotz Las Vegas
[center]
[/center]no dzis z racji tego ze zapodałem L4 znalazłem czas żeby zmienic koła
[center]
[/center][center]MARZEC 2011[/center]
[center]na obecną chiwle tylko zawitały wskazniki tem i paliwa
[/center][center]narazie zaczynam zbierac graty, jak dobrze pójdzie to cos w tym miesiącu wpadnie
[center]
[/center] [center]przytargałem nowy silnik, lotke ze stopem i podłokietnik z C4 ze schowkiem
[center]
[/center] [center]
[/center][center]korzystająć z pogody ,że było w miare ciepło wziąłem sie za wymien tylnich lamp narożnych
[center]
[/center] [center]
[/center][center]KWIECIEŃ 2011[/center]
przyszło ostatnio pare dupereli z aso, spryski pomalowane wiec pomału trzeba bedzie je zakładać na zderzak
[center]
[/center][center]przyszedł czas na montaz
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center][center]mozna powiedziec front S2
zdecydowalem sie na wymiane tych moich przednich sprężyn FK niby - 60 na Kolczatowe Jamex -60, róznice widac odrazu :mrgreen:
[center]
[/center] [center]
[/center]widać róznice ze usiadło teraz bardziej
[center]po prawie 10h wojażasz z jugiem moja klimatyzacja manulana został weksmitowana a wprowadził sie climatronic
[center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center][center]tak prezentuje sie w nocy
[center]
[/center][center]MAJ 2011[/center]
[center]zeby listwy pasowały do zderzaka postanowieł je pomalować, stara taśma mocno trzymała
[center]
[/center] [center]
[/center][center]Kiedys musiał byc ten pierwszy raz
[center]
[/center][center]w ostatnich dniach mały interseik z kolega eSPe i ramka panela climatronica jest czarna, jemu drewno bardziej sie przyda
[center]
[/center][center]no w końcu moge sie pochwalic nowym tylnim zderzaczkiem :mrgreen: bardzo mnie on cieszy
[center]
[/center] [center]
[/center][center]malowanie docisków hamulcowych[/center]
[center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center][center]po prawie 6 miesięcznym pobycie kartona w garazu i uprawomocnieniu sie wyroku przyszedł czas na montaz rączek z lampkami
[center]
[/center] [center]
[/center][center]CZERWIEC 2011[/center]
[center]w konću uprawomocnił sie wyrok i zostały załozone lustreka w kolor które czekały od lutego... niestety były z nimi wielkie problemy, po dobroci sie nie dało, po rylowsku (czyt górniczemu czyli siła razy gwałt) tez nie dało wiec zostały zdjete w stylu wandalistycznym, tylko wklady sa do odzysku...[/center]
[center]
[/center][center]dziś chłopaki zrobili mi wileka niespodzianke na spocie pamietając o moich urodzinach, o avancie tez nie zapomnieli :mrgreen: wielkie dzieki
[center]
[/center][center]borbet juz w domu teraz trzeba zmienic tylko opony, foto pogladowe
[center]
[center]miał byc debiut nowego koła na DynóVWke lecz zrobiełm to wcześniej i bedzie on na Nysie
[center]wiecej fotek na
[center]
[/center] [center]
[/center][center]kilka fotek z wypadu na Nyse
[center]
[/center] [center]
[/center] [center]
[/center][center]kilka fotek z Nysy od kolegi Koru
[center]
[/center][center]
[/center][center]kilka fotek wychwyconych z DynóVWki ---> forum vag-podkarpacie.pl[/center]
[center]
[/center] [center]

[/center][center]przy okazji naprawiania kierunkowskazów które w poniedziałek zgineły :shock: okazało sie ze to jedna mała blaszka była winna :evil: przyszedł czas zeby wymienic zbiornik spriskiwaczy i podłaczyc spryski lamp
[center]
[/center] [center]
[/center][center]LIPIEC 2011[/center]
[center]wczoraj wraz z kolega joandaw zamontowalismy lotke z dodaktkowym swiatłem stopu. Lampa była biła z Valeo lecz biały mi sie nie podobał wiec została pomalowana na czerwono i dalej mi sie nie podoba :evil: no cóz z braku laku lepsza czerwona niz biała :roll: a przy okazji antena z radia została mi w ręce :evil: [/center]
[center]
[/center] [center]
[/center]Dawid dzieki wielkie
a wiec tak dzis moge w końcu oficjalnie pochwalic sie AC/BC które juz sprawnie działa <ok> pomoc juga i Dyzia
[center]
[/center]