U siebie mam wkłady sachsa i jestem nie zadowolony, mam takie objawy jak kolega Lenio21. Polecam Bilsteina, miałem takie w poprzednim autku i sprawowały się bardzo dobrze <ok> Może trochę droższe, ale za to dużo lepsze. PozdrawiamLenio21 pisze:Mam pytanko, jakie amortyzatory polecacie na przód?
[80 B4]Nieszczęsne przednie zawieszenie, stukanie.
Siemka mam pytanie odnosnie tulei wachaczy poliuretanowych jak one sie sprawdzaja w B4 ? Jak sie auto sprawuje i czy lepiej do ABT montowac zwykle lemfroder,boge czy poliuretanowe ? Bo mi padły i musialbym wymienic .http://polibusze.istore.pl/pl,product,4 ... niego.html
Moze ktos mi conieco o nich napisac ?
Moze ktos mi conieco o nich napisac ?
Ja mam podobny problem co inni czyli puki w zawiasie, czuję jak by zawias był jakiś nie dokręcony jak przecinam koleiny, a jak pojadę na testa zawieszenia mówią mi ze jest wszystko spoko.
A do wymiany poszło: Poduszki amorka, amorki Kayaby, odboje, tuleje wahacza, tuleje na belce, łączniki stabilizatora, sworznie, poduszka skrzyni, końcówki.
Kiedyś ktoś mi powiedział ze to jest drążek kierowniczy i chyba będę zmuszony do wymiany hehe
Jakieś pomysły co jeszcze zmienić ?
Jeszcze jedna sprawa jak dam mu w pupkę i zerwie przyczepność to tak napiernicza jak by się koła odrywały i coś wali jak by w podłogę
A do wymiany poszło: Poduszki amorka, amorki Kayaby, odboje, tuleje wahacza, tuleje na belce, łączniki stabilizatora, sworznie, poduszka skrzyni, końcówki.
Kiedyś ktoś mi powiedział ze to jest drążek kierowniczy i chyba będę zmuszony do wymiany hehe
Jakieś pomysły co jeszcze zmienić ?
Jeszcze jedna sprawa jak dam mu w pupkę i zerwie przyczepność to tak napiernicza jak by się koła odrywały i coś wali jak by w podłogę
- Wojtek1985
- Forum Audi 80
miałem ten sam objaw. szczególnie teraz na ośnieżonych drogach jak tracił przyczepność. spróbuj dokręcić amory, jak nie zadziała to musisz czymś uszczelnić wkłady bo jest luz pomiędzy wkładem a kolumną... jak to nie zadziała to szukaj czegoś innego...Fubi pisze:Jeszcze jedna sprawa jak dam mu w pupkę i zerwie przyczepność to tak napiernicza jak by się koła odrywały i coś wali jak by w podłogę
a poduszki jakiej masz firmy?
Ostatnio zmieniony 07 lut 2010, 11:49 przez zakk87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek1985
- Forum Audi 80
Wymieniłem wszystkie tuleje wahacza, amorki przód, poduszki na amorkach, amorki tył, osłony amorka, odboje, tuleje belki tylnej, tuleje z przodu te pod silnikiem. Ustawiłem zbierzność. Z tyłu jest wszystko super. Z przodu przy dziurawej drodze, słychać takie głuche pukanie i doprowadza mnie to do szału. Co jeszcze może na to wpływać?
pozdr.
pozdr.
- percevalle
- Audi 80 Klub