[B3 NG] Problem z silnikiem - dziwne odgłosy.
[B3 NG] Problem z silnikiem - dziwne odgłosy.
Witam wszystkich, w moim NG od jakiegoś czasu pojawił się dziwny dźwięk dobiegający z okolic skrzynki przekładniowej, ale nie jestem pewien w 100% czy to z tamtąd. Dźwięk nie nasila się z obrotami, jest raczej stały. To takie jakby niskotonowe piszczenie, pare tonow nizej niz piszczacy pasek klinowy.. Co to moze byc?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Gdy jadę i stoję jest tak samo. Bardzo prawdopodobne że może być to łoży sko wyciskowe. Dzisiaj sprawdzę dokładnie. Dmuchawe nawiewu odrzucam, bo jest tak jak jest wyłączona. Dzięki chłopaki za pomoc, myślcie dalej..
[ Dodano: 2010-02-11, 13:38 ]
Tak Panowie. Ma to związek na pewno ze sprzęgłem. Dzięki za naprowadzenie!
[ Dodano: 2010-02-11, 21:11 ]
Dzisiaj odkryłem ciekawą rzecz. Jestem teraz pewien że ma to coś związane ze sprzęgłem. Gdy zaciągnę ręczny i popuszczę sprzęgło aż zacznie mi go wyrywać do przodu (auto) to piszczenie ustaje.. W takim razie czy jest to akurat to łożysko wyciskowe na 100%? Pytanie kieruję do Aldiego.
[ Dodano: 2010-02-11, 13:38 ]
Tak Panowie. Ma to związek na pewno ze sprzęgłem. Dzięki za naprowadzenie!
[ Dodano: 2010-02-11, 21:11 ]
Dzisiaj odkryłem ciekawą rzecz. Jestem teraz pewien że ma to coś związane ze sprzęgłem. Gdy zaciągnę ręczny i popuszczę sprzęgło aż zacznie mi go wyrywać do przodu (auto) to piszczenie ustaje.. W takim razie czy jest to akurat to łożysko wyciskowe na 100%? Pytanie kieruję do Aldiego.