Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.6 RN] Gaśnie przy odpaleniu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Royalpl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.6 RN] Gaśnie przy odpaleniu

Post autor: Royalpl » 11 lut 2010, 14:53

Witam, jestem tutaj po raz pierwszy i od razu powiem że czytałem podobne tematy tylko albo jeden ma przełącznik na gaz albo coś tam innego.
Otóż mój problem polega na tym że gdy wstaję rano do pracy idę do auta odpalam go czy to jest zima czy lato, samochód gaśnie, jeżeli mi zgaśnie to masakra kręce i po 10min odpala lub czekam z 15 min i w tedy odpala bez problemu ale tak po zgaśnięciu nie ma szans by zapalił muszę odczekać dobre 10 min. Jak już zapali to bez dodawania gazu gaśnie, jeżeli odpale go i od razu jadę na drogi to po przejechaniu 10km auto wskakuje na takie obroty że szok muszę go włączyć i wyłączyć pod czas jazdy i od razu chodzi normalnie, czasami przerywa gdy staję na światłach gdy silnik niema dużej temperatury. A i jeszcze gdy wyjadę na autostradę :mrgreen: i zmieniam biegi to jak wduszam mu pełny gaz to on hamuję i po chwili szarpnięcie i dopiero gazu dodaje, ten samochód to kupa złomu czy tylko mi się wydaje??..

Obecnie by zapobiec temu co się dzieję nie będąc mechanikiem i mając 0 styczności z mechaniką powymieniałem akumulator nowy oczywiście, takie kable (tak zwane fajki) do świec, płyny i będę musiał pompkę do sprzęgła bo czasami nie odbija sprzęgło.

Ale wracając do mojego pytania czy da się coś zrobić by tak nie gasł i przy dodawaniu gazu nie hamował na 4sekundy tylko od razu dawał kopa do przodu?

Auto:
Audi b3 1.6 rok produkcji 1990.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, 15:14 przez Royalpl, łącznie zmieniany 1 raz.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 11 lut 2010, 15:08

_uwaga

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 11 lut 2010, 15:15

kolego popraw temat bo jeszcze troszkę to żadnej nie uzyskasz informacji z tym szarpaniem to może być pompka paliwa jest mechaniczna i znajduje się nieopodal filtra oleju u mnie też jak dodawałem gazu to nie miał siły okazało się że membrany w niej zakończyły karierę nowa około 35zł

Royalpl
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Royalpl » 11 lut 2010, 15:20

Już zmieniłem nazwę tematu, tęż tak podejrzewałem że jak by mi gdzieś przepływ paliwa się blokował to muszę wymienić. Czekam na kogoś kto mi odpisze na resztę tematu będę bardzo wdzięczny za informacje a tobie ysiul dzięki wielkie za info, jak się sprawdzi dam + i postawie piwko ;p

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 11 lut 2010, 22:29

spoko nie ma problemu na razie oblukaj czy też nie ma wycieków z tej pompki i sprawdź przy okazji filtr paliwa czy nie jest zabity syfem jest przezroczysty a jeśli już nie to znaczy że do wymiany ;-) aha pompkę odkręca się imbusami więc też warto się w nie zaopatrzyć no i trzeba uważać na uszczelkę od pompki paliwa bo skubana lubi nie wejść na miejsce i potem są problemy więc postaraj się ją umiejscowić dobrze

budyń
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: budyń » 12 lut 2010, 15:50

a ja proponowałbym zajżeć i wyczyscić palec oraz kopółke,ponieważ po nocy możesz miec w niej wilgoć i jest przebicie.ewentualnie sprawdzic cewkę

[ Dodano: 2010-02-12, 16:33 ]
a masz moze taki dziwny gaznik z elektromechaniczna przeustnica na samej góze?Poniewasz ja kiedyś tak mialem ze po dodaniu gazu auto najpierw sie zdlawiło,a nastepnie jakby cała siła jechało

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl