[ B3 2.0 AAD] problem z obrotami
[ B3 2.0 AAD] problem z obrotami
Witam, ostatnio miałem problemy z obrotami na biegu jałowym.Po zakupieniu nowego silniczka krokowego problem na jakiś czas ustąpił(na około 200km). Na zimnym silniku obroty są równe, jednak po nagrzaniu znowu lekko falują gdy jest wyłączone podgrzewanie tylnej szyby.Jak włącze podgrzewanie szyby to obroty wyrownują sie i wszystko jest ok.Moje pytanie jest następujące: co ma wspolnego podgrzewanie tylnej szyby z wolnymi obrotami??? może jakieś przeciazenie albo jakiś przekaźnik wspolny? Dodam że mam nowe świece, nowe kable, auto nie ma gazu ( i nie będzie miało) , cały dolot jest szczelny, silnik ma idealne ciśnienie na cylindrach generalnie wpakowałem kupe kasy w auto i prawie wszystko jest nowe tylko problem z tymi obrotami.Prosze o pomoc.
- hakanos007
- Forum Audi 80
hmm nie wiem kolego czy Ci tym pomoge i jak to u Ciebie wygląda.Może być to wina regulatora napięcia który znajduję się w alternatorze.Podczas załączania ogrzewania tylnej szyby obciążenie staje się tak duże,regulator wariuje a silnik zaczyna falowac.S prawdz czy nie migają Ci delikatnie światła mijania...
w tamtym tygodniu robiłem alternator a co do tego regulatora to jak go sprawdzić? czy elektryk moze mi to sprawdzić? nie chce znowu wydawać kasy na marne .. a światła sprawdze jutro
[ Dodano: 2010-02-11, 22:33 ]
obtory faluja gdy podgrzewanie tylnej szyby jest wyłączone, a jak jest włączone to wszystko jest wporzadku
[ Dodano: 2010-02-11, 22:33 ]
obtory faluja gdy podgrzewanie tylnej szyby jest wyłączone, a jak jest włączone to wszystko jest wporzadku
-
- Forum Audi 80