[b4 all coupe]Oklejanie lamp folią-wersja black
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
[b4 all coupe]Oklejanie lamp folią-wersja black
Z racji że zima i że mam to rezanko skończone to wam pokażę
Ps.inne są w trakcie
A teraz krótki opis oklejony fotkami <urodziny>
Zakupiłem folię za 5zł arkusz z allegro :mrgreen:
a że posiadam 2 komplet lamp to przed oklejeniem tych własciwych postanowiłem najpierw potrenować.Wiadomo trening czyni mistrza.
Robota polega głównie na tym aby podgrzewać cały czas strumieniem ciepłego powietrza z suszarki folię i równomiernie ją naciągać wraz z dociskaniem szmatką :-o
Uwierzcie mi to coś banalnie prostego bo ta folia potrafi naprawdę dobrze się rozciągać
Na koniec kilka fotek jak to było w treningu :mrgreen:
No i efekt końcowy,jak widać na fotkach odblask jest idealny(użyłem lampy błyskowej) więc miśki się nie uczepią :mrgreen:
tak jak pisałem sa to 2 lampy więc na aucie fotek nie bedzie :mrgreen: nabrałem wprawy i bede zabierał sie do razańska
Ps.inne są w trakcie
A teraz krótki opis oklejony fotkami <urodziny>
Zakupiłem folię za 5zł arkusz z allegro :mrgreen:
a że posiadam 2 komplet lamp to przed oklejeniem tych własciwych postanowiłem najpierw potrenować.Wiadomo trening czyni mistrza.
Robota polega głównie na tym aby podgrzewać cały czas strumieniem ciepłego powietrza z suszarki folię i równomiernie ją naciągać wraz z dociskaniem szmatką :-o
Uwierzcie mi to coś banalnie prostego bo ta folia potrafi naprawdę dobrze się rozciągać
Na koniec kilka fotek jak to było w treningu :mrgreen:
No i efekt końcowy,jak widać na fotkach odblask jest idealny(użyłem lampy błyskowej) więc miśki się nie uczepią :mrgreen:
tak jak pisałem sa to 2 lampy więc na aucie fotek nie bedzie :mrgreen: nabrałem wprawy i bede zabierał sie do razańska
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
pandamix, nic nie musisz poświęcać tą folię można odkleić i nie zostawia po sobie śladu, ani kleju czy czegokolwiek <ok>
A z drugiej zaś strony to pogratulować odwagi jeździć z takimi lampami... Odblask to nie wszystko, wystarczy że ktoś wam wjedzie w tyłek (tfu!) a macie oklejone lampy, to du*a blada z kasy z ubezpieczalni... Jak traficie na kumatego gościa to powie ubezpieczycielowi, że przez folię nie zauważył kierunkowskazu, albo świateł stopu.
Ja u siebie miałem oklejony cały tył, ale po rozmowie z kilkoma osobami folia poleciała do kosza...
A z drugiej zaś strony to pogratulować odwagi jeździć z takimi lampami... Odblask to nie wszystko, wystarczy że ktoś wam wjedzie w tyłek (tfu!) a macie oklejone lampy, to du*a blada z kasy z ubezpieczalni... Jak traficie na kumatego gościa to powie ubezpieczycielowi, że przez folię nie zauważył kierunkowskazu, albo świateł stopu.
Ja u siebie miałem oklejony cały tył, ale po rozmowie z kilkoma osobami folia poleciała do kosza...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
shellah, albo dobrze fotki zrobiłeś, albo dobrą folię trafiłeś rzadko widzę tak ładnie oklejone lampy. Często nawet jadąc za kimś widzę pomarszczenie folii. Ostatnio widziałem okropne fałdy na tylnych lampach G37 coupe. Aż wstyd na takiej kozackiej bryce.
Myślę, że gra jest warta świeczki. Nawet najsprytniejszy koleś musiałby udowodnić w sądzie, że miałeś folię. Ktoś Ci wali w dupę - to w sprytny sposób ją zrywasz i palisz frana. W sądzie wszystko trzeba udowadniać, koleś fotki przed wypadkiem Ci nie zrobi. Policji nie trzeba udowadniać nic.kaczaza5 pisze:Odblask to nie wszystko, wystarczy że ktoś wam wjedzie w tyłek (tfu!) a macie oklejone lampy, to du*a blada z kasy z ubezpieczalni... Jak traficie na kumatego gościa to powie ubezpieczycielowi, że przez folię nie zauważył kierunkowskazu, albo świateł stopu.
Jeszcze leżą w pudle, ale zrobię eksperyment dla zaspokojenia ciekawości, folię zawsze można ściągnąć.pandamix pisze:taki sam pomysł wpadł do głowy,kto będzie na tyle odważny i poświeci Us-y?
shellah, Wkonał to naprawdę ładnie
Najwygodniej kleić we dwójkę, jednen podgrzewa suszarą i trzyma lampę, drugi
powoli klei.
Bla bla bla xD Co ma psiarnia do foli nic nie ma jak ktoś wjedzie w "D" i pękną lampy to folia również pęka równo z lampami sprawdzane i testowane. Co by kto nie mówił to można zrównać z błotem jak nie widział świecącego się stopu. Przy oklejonych lampach jeszcze bardziej wyróżnia się światło i w dzień lepiej widać jakie się świeci no i oklejone lampy lepiej świecą od treserów.
A teraz takie kilka rad nie oklejać w zimnym, nie zakładać zaraz po oklejeniu jeśli jest zimno i nie naciągać foli za mocno bo będą jaśniejsze prześwity i to brzydko wygląda.
I tak jak kaczaza pisze folia w żaden sposób lamp nie niszczy.
shellah, 5zł Arkusz ale nie powiedziałeś ile arkuszy kupiłeś <:P> W Qupie jeden arkusz nie starcza nawet na jedną lampe, a w sedanie jeden wychodzi na kierunek i by było ładnie to 1i troche na wewnętrzne lampy. Czekam aż pokażesz oklejoną blende <ok> Pozdro
Fotka jak to wyglądało u mnie na sedanie
A teraz takie kilka rad nie oklejać w zimnym, nie zakładać zaraz po oklejeniu jeśli jest zimno i nie naciągać foli za mocno bo będą jaśniejsze prześwity i to brzydko wygląda.
I tak jak kaczaza pisze folia w żaden sposób lamp nie niszczy.
shellah, 5zł Arkusz ale nie powiedziałeś ile arkuszy kupiłeś <:P> W Qupie jeden arkusz nie starcza nawet na jedną lampe, a w sedanie jeden wychodzi na kierunek i by było ładnie to 1i troche na wewnętrzne lampy. Czekam aż pokażesz oklejoną blende <ok> Pozdro
Fotka jak to wyglądało u mnie na sedanie
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie mówię, że zawsze kasa z ubezpieczalni umknie nam z powodu oklejonych lamp...
Ja to mówiłem na swoim przykładzie kiedy to miałem oklejone czerwoną folią i w takim przypadku kierunkowskaz miał kolor "mandatowy", czyli czerwony...
A jak by ktoś wyskoczył do ubezpieczyciela i mu udowodnił, że tak było to wtedy du*a
Ja wolałem nie ryzykować, mimo że wyglądało fajnie :mrgreen: przynajmniej moim zdaniem
Ja to mówiłem na swoim przykładzie kiedy to miałem oklejone czerwoną folią i w takim przypadku kierunkowskaz miał kolor "mandatowy", czyli czerwony...
A jak by ktoś wyskoczył do ubezpieczyciela i mu udowodnił, że tak było to wtedy du*a
Ja wolałem nie ryzykować, mimo że wyglądało fajnie :mrgreen: przynajmniej moim zdaniem
Jak ktoś lubi jeździć autem uwalonym błotem to jego sprawa ja wiem że takie lampki dobrze świecą.Labiel pisze:Za brudne lampy też przecież można dostać mandat <ok>Zayebatsu pisze:Co by kto nie mówił to można zrównać z błotem jak nie widział świecącego się stopu.
shellah troche za bardzo folie naciągałeś i prześwituje ale dobrze wyszło bo zmarów nie ma <ok>
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Powiem tak kupiłem od gościa z tej aukcji:
http://www.allegro.pl/item854666562_fol ... mocja.html
nawet taniej niż 5 zeta +paczka.
Narazie blendy nie okleje bo to był traning ale już niedługo zabieram się za moje lampy-będe musiał je tylko odkręcić a jedną mi butla blokuje :mrgreen:
Blendy nie będzie oklejonej
MIODEK wie o co kaman :->
http://www.allegro.pl/item854666562_fol ... mocja.html
nawet taniej niż 5 zeta +paczka.
Narazie blendy nie okleje bo to był traning ale już niedługo zabieram się za moje lampy-będe musiał je tylko odkręcić a jedną mi butla blokuje :mrgreen:
Blendy nie będzie oklejonej
MIODEK wie o co kaman :->