[B4 1.9 TDI 1Z]- problem z temperatura i zimnym nadmuchem
[B4 1.9 TDI 1Z]- problem z temperatura i zimnym nadmuchem
Witam wszystkich klubowiczow ostatnio pojawil mi sie problem z wachajaca sie temperatura wyminilem korek od zbiorniczka wyrownawczego bo uciekala mi ciagle woda i gromadzilo sie duze cisnienie teraz po wymianie tego korka podczas jazdy samochod nagrzewa sie normalnie do 90 stopni i po przejechaniu 5 kilometrow temperatura rosnie do 100nawt 110 i po 10 minutach opada do normalnego stanu i w momecie wzrostu temperatury jest tylko zimny nawiew przy maksymalnym ustawieniu na cieple bardzo prosze o pomoc co jest przyczyna tych objawow? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 lut 2010, 15:43 przez patryk891, łącznie zmieniany 1 raz.
Autko sie normalnie nagrzewa do 90 stopni jest cieplny nadmuch normalnie i po krotkim czasie temperatura rosnie do 100 i nawet wiecej i jednoczesnie leci zimne powietrze z dmuchawy. Wczoraj jak zgasilem samochod i otworzylem maske to caly plyn wracal do zbirniczka bulgotalo i jak odkrecilem korek to wyrzucalo plyn a podkreslam ze korek kupilem nowy.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Identyczne objawy miałem, jak zaczęła mi puszczać uszczelka pod głowicą... Jak wymiana termostatu nie pomoże to w ciemno jedź do mechanika i powiedz, by uszczelkę wymienił.
Chociaż w 1Z uszczelka jest metalowa i jeśli coś by się działo, szpilka jakaś może puszczać. Nie orientujesz się ile lat mają szpilki w Twoim samochodzie?
Chociaż w 1Z uszczelka jest metalowa i jeśli coś by się działo, szpilka jakaś może puszczać. Nie orientujesz się ile lat mają szpilki w Twoim samochodzie?