Witam!
Otóż w mojej perełce nastał pewien problem... Do płynu chłodniczego dostają się niewielkie ilości oleju... ale nie na odwrót, tylko olej do płynu. Mechanik mi powiedział że musi się to przedostawać na kanale olejowym i wycenił naprawę na 500-600zł razem z planowaniem i szlifem głowicy... Tylko powiedzcie mi czy ten szlif i planowanie jest konieczne? I czy koszt tej naprawy wydaje się przystępny? Bo mi się wydaje że trochę za drogo... I czy z taką usterką można jeszcze jakiś czas pokonywać drobne dystanse?
Pozdro!
[b4 1.9tdi 1Z] uszczelka pod głowicą koszt wymiany
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jak chcesz zakatować silnik to można pokonywać drobne dystanse, tylko czekać aż dziura się powiększy
Najpierw głowicę trzeba sprawdzić a nie na hurra wszystko szlifować i planować, aczkolwiek lepiej się na to szykuj. 500-600zł to trochę drogo za samą uszczelkę i planowanie a raczej bardzo drogo. No chyba, że w tej cenie jest kompleksowa regeneracja głowicy.
Najpierw głowicę trzeba sprawdzić a nie na hurra wszystko szlifować i planować, aczkolwiek lepiej się na to szykuj. 500-600zł to trochę drogo za samą uszczelkę i planowanie a raczej bardzo drogo. No chyba, że w tej cenie jest kompleksowa regeneracja głowicy.