Witam
Padla mi pompa wtryskowa bosch 90ps i mam mozliwosc załozenia pompy od afn 110ps po okazyjnej cenie. czy mozna to zrobic i na co trzeba zwrocic uwage:
wtryski
sterownik
nastawnik
przepływomierz???
[b4 80 1.9 TDI ] zmiana pompy z 90 na 110 ps
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tak jak pisze Solskier, pompa jest taka sama i pasuje bez problemu bez żadnej dodatkowej rzeżby,pod jednym warunkiem .Twoje auto musi być na przepływce pierburga a co za tym idzie twoja pompa musi miec nastawnik indukcyjny.rafi_79 pisze:Padla mi pompa wtryskowa bosch 90ps i mam mozliwosc załozenia pompy od afn 110ps po okazyjnej cenie. czy mozna to zrobic
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Dziwne bo sterownik pompy to ECU ,pompa sama w sobie nie zawiera żadnego sterownika ,ale mniejsza z tym.Też bym zakupił drugą pompę .Nie wiem jak ci chcieli zrobić tą naprawę ale raczej wątpię żeby wystarczyła na dłużej .Wymienisz pompę ,ecu ,przepływkę i po kłopocie .Jak się postarasz to w tych 800zł się spokojnie wyrobisz .Najdroższa będzie pompa bo różnie wołają .Ja kupiłem cały silnik AHU z osprzętem za 1400zł .rafi_79 pisze:w mojej starej pompie potencjometrycznej padl sterownik i koszt naprawy to okolo 800 zl
dlatego biore pod uwage kupno pompy z silnika 110ps