Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...

Prezentacja w/w od 1986 do 1991.
Awatar użytkownika
radi88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: radi88 » 31 sty 2010, 13:01

Pochwała za ogrom prac i wysiłku włożonego w to auto. Bardzo mi się podoba. Powodzenia w dalszych modyfikacjach.

Awatar użytkownika
ltrs
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ltrs » 31 sty 2010, 21:24

No panie ładnie wypasione audi. Faktycznie jak n a b3 to sporo gratów ;D satynka istotnie najfajniejsza jest <ok>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 01 lut 2010, 15:55

Dzięki dzięki ale wypaśna to dopiero będzie jak się el szybki i lusterka wstawi i klimę manualną na climatronic zmieni :mrgreen: A satyna jest super <ok> Kocham ją i nikomu nie oddam :mrgreen:

Awatar użytkownika
maniek75
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maniek75 » 01 lut 2010, 17:04

Kasoiry na furę nie żałujesz :-P
A felgę jakąś fajną to ty masz? Bo wypadało by coś tu mieć na parapecie <ok>
Jakieś 16-stki np <ok>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 01 lut 2010, 21:38

Teraz jest mały kryzysik z kasą ale to chwilowe jest :D Z felą to chyba zacznę zbierać na BBSy z pakieciku kamei. Teraz chyba zakupię nakładki na progi i takie malutkie listewki na błotnikach, bo mam taką okazję więc kolejne 100 zł poleci :-| Szkoda tylko, ze nie mogę znaleźć nakładek na nadkola przednie i tylne, bo wtedy by było super <ok>

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Kolejny przycisk do kolekcji

Post autor: Audi Sport » 13 lut 2010, 12:35

[center]13.02.10r.

Powolutku aż do skutku dokładam kolejny przycisk więc teraz zamiast 3 są już 4 przyciski i od razu się jaśniej w nocy w autku zrobiło :lol: Dodatkowym przyciskiem jest przycisk z napisem ANTI LOCK z wersji A90 US czyli odpowiednik europejskiego przycisku wyłącznika ABSu. Za ten rarytasik wielkie podziękowania do kolegi DZIKI <piwo>

Zdjęcia:[/center]

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Nowe części eksploatacyjne.

Post autor: Audi Sport » 15 lut 2010, 21:45

[center]15.02.10r.

Dzisiaj doszły do mnie kolejne graty do montażu.
1. To tłumik oryginalny Walkera i oczywiście nówka sztuka. Teraz tylko kupić jakąś porządną dwururkę :mrgreen:
2. Pocztą doszły też łożyska na tył firmy FAG. Wielkie dzięki za pomoc w dokonaniu wyboru :-D <piwo>

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
vwkasG40
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: vwkasG40 » 18 lut 2010, 20:47

dobry tłumnik, pomyśl nad końcówką z kwasówki

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 18 lut 2010, 23:14

Myślę nad dwururką Ultera z nierdzewki, bo pojedyncza końcówka jakoś się nie prezentuję. Nie wypełnia tego wyżłobienia na wydech, a takie rynny mi się nie widzą i zajeżdżają calibrą lub jakąś astrą po tuningu i zwykłego tjunera :-P Będzie jak już to tylko dwururka :-D Jutro lub w sobotę nastąpi wymiana łożysk :-P Ciekawe czy przestanie tak stukać, bo straszne luzy te stare mają, bo są jeszcze od nowości :mrgreen:

Awatar użytkownika
pawelrybak15
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pawelrybak15 » 25 kwie 2010, 00:10

Widze, że chcesz na siłę zrobić sporta z auta, które sportem nigdy nie będzie :-P
Przede wszystkim gigantyczny minus za mordę z B4, to wygląda wręcz ohydnie i od razu podpada pod to że było mocne boom i po najtańszych kosztach wóz został poskładany, kolejna sprawa to obniżone zawieszenie, jak dla mnie niepraktyczny tjunink, choć -20 to jeszcze nie jest tragedia. Kierownica pasuje jak pięść do oka, jak dla mnie psuje wystrój wnętrza. Nie montuj żadnych dokładek i czerwonych kierunków, bo to auto już do końca straci swój urok, plus za czarne blachy, fajnie na klasyku jakim jest B3 wyglądają <ok>
Skup sie na tym by z tego bazyla zrobić normalnie wyglądające 80, tzn przełóż przód z powrotem na B3 i to zrób w pierwszej kolejności, bo morda z B4 najbardziej go szpeci :mrgreen:

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 25 kwie 2010, 19:02

pawelrybak15 pisze:Widze, że chcesz na siłę zrobić sporta z auta, które sportem nigdy nie będzie :-P
Wiem, że nie będzie jednak ten znaczek mi się podoba niż ten zwykły czarny plastik.
pawelrybak15 pisze:Przede wszystkim gigantyczny minus za mordę z B4, to wygląda wręcz ohydnie i od razu podpada pod to że było mocne boom i po najtańszych kosztach wóz został poskładany
Jednak jakbyś nie zauważył to części od B4 są droższe od tych z B3 :-P Od B4 jest maska, zderzak, błotniki, wzmocnienie przednie, lampy. Więc nie mów mi, że poskładane jest po kosztach jak przodem patrząc to istna B4. Wszystko wyszło 2 razy drożej niż te od B3. Jednak ojciec nie pomyślał i chciał mieć B4. Boom miała 2 razy jak przyjechała miała zagięta maskę potłuczone lampki, i zderzak. Za drugim razem maska, błotnik prawy, prawa lampka zderzak. Podłużnice nawet nie drgnięte. Oczywiście od ori przodu B3 na pewno wrócę jednak nie wiadomo kiedy to nastąpi. Lecz jeszcze w tym roku autko wpadnie w moje ręce :-)
pawelrybak15 pisze:Kierownica pasuje jak pięść do oka, jak dla mnie psuje wystrój wnętrza.
Według mnie ta kierownica jest zajebiaszcza. Dobrze leży w dłoniach, ładnie wygląda i jest obszyta skórą. Ta kierowniczka to jeden z nielicznych rarytasów więc dziwne jest to, że jak "pasuje jak pięść do oka" to ludzie na nie polują i wyrywają za nie małą kasę. Ta kierownica i żadna inna :-D
pawelrybak15 pisze:Nie montuj żadnych dokładek i czerwonych kierunków, bo to auto już do końca straci swój urok, plus za czarne blachy, fajnie na klasyku jakim jest B3 wyglądają
Dokładki mam zamiar założyć ori kamei oczywiście full pakiet na progi, zderzaki, błotniki i nadkola :mrgreen: Wtedy będzie po prostu kosa :-D Jak już zamontuję czerwone lampy na tł to tylko te od wersji US, bo mają identyczny kontur jak blenda od 90. Niestety te od Avanta wychodzą poza obrys blendy i wygląda to jakby auto dostało w dupę i zostało źle poskładane. Tablice owszem dodają uroku, ale ciekawe jakby to wyglądało na zabytkowych tablicach :->

Awatar użytkownika
GerB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: GerB3 » 25 kwie 2010, 19:48

Jak wiesz masz duze propsy u mnie za te fanty które wkładasz do audicy,zwłaszcza za pakiet kamei. Kiera Audi Sport, wiadomo rarytas i klasyka, brakuje jeszcze gałki Audi Sport.

Do wymiany tylko maska, ale mówisz że wróci zwykły przód, no i te alusy do końca mi nie podchodzą. Szkoda tylko ze czekasz z tym wszystkim na budę quattro ale powodzenia ;-)

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audi Sport » 25 kwie 2010, 22:29

No te dokładki idą do mnie już długo i musiał bym kolesia pogonić aby mi je wreszcie wysłał :-D Gałki szukam i szukam jednak to istny biały kruk i jedynie ją na fotkach z prospektów widziałem :-/ Ostatnio miałem tez wiele przeżyć z autkiem, a dokładniej termostat się nie otworzył i się zagotował i wszystko nagrzewnica wywaliło <placze> Więc został zamontowany nowy termostacik Wahlera. Przy okazji wymieniona została także pompa wody firmy SKF. Nagrzewnica została wymieniona na nówkę firmy Hans Preis, bo Valeo nie mieli ani Nissens też :-/ Wykładzina i wygłuszenie mokre i tłuste od petrygo jednak zostało to wszystko ładnie wysuszone. Wymieniłem też gąbki na kierownicach powietrza w nagrzewnicy na piankę pod panele grubości 3mm. Przy okazji pociągnąłem wiązkę od el. szyb i luster. Więc niedługo będę mieć full elektrykę szybek :mrgreen: Mam nadzieję, że teraz mi to długo posłuży :-D

Awatar użytkownika
Audi Sport
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Niuńka naznaczona i takie tam :)

Post autor: Audi Sport » 24 maja 2010, 22:47

[center]24.05.10r.

Po długiej nieobecności Audiczka doczekała się:
- gumowa uszczelki pod pokrywą zaworów firmy Elring
- letnie oponki na wyczyszczonych alu
- bielutka wlepa z IV serii <ok> <piwo>
- and parę innych rzeczy o których już zapomniałem :-D

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Dziki
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Dziki » 26 maja 2010, 17:56

remoncik był nieunikniony <lupa>
jak to w starych autach :-P czytam i zastanawia mnie jedno, dajesz dość pewne elementy pompa SKF, gumowa a nie korkowa uszczelka dekla... wiesz co z czym. Ale dać taką lipną nagrzewnice wstyd, tym bardziej że wiesz ile roboty przy jej wymianie :-?
z drugiej strony dałem 150zł za nagrzewnice Behr i troszke sie zdołowałem że tyle $ <ok>
Działaj dalej bo miło popatrzeć za odważne pomysły :mrgreen: czekam dalej na pakiet KAMEI i przód B3 <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B3.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl