Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 ABT] Pytanie o podłączenie halogenów

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 ABT] Pytanie o podłączenie halogenów

Post autor: Bastek » 17 lut 2010, 11:13

Jak już gdzieś pisałem na tym forum zabieram się za podłączenie i zrezanie instalacji pod halogeny. Zabieram się za to jak sójka za morze ale w końcu na pewno mi się to uda <ok> Będę je podłączał pod wyłącznik od świateł tylnych przeciwmgielnych.
Moje pytanie brzmi: pod który kabel idący do tego wyłącznika mam się podpiąć, żeby załączał zarówno tył jak i przód. Chodzi mi jaki kolor przewodu, ewentualnie numer pinu w kostce idącej to tego wyłącznika. Na moje oko trzeba będzie się podpiąć pod przewód masowy ale nie wiem który to na "wyjściu" z wyłącznika.
Elektryk ze mnie żaden i dlatego się tak dopytuję <mikolaj>

paszczak5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paszczak5 » 17 lut 2010, 13:02

Według schematu który znalazłem na forum to możesz się podpiąć pod szaro-biały przewód (pin 6 wyłącznika) lub wpiąć się na pin 4. W wersji z dwoma przełącznikami z tego pinu odchodził własnie przewód biało-żółty do załączania przednich przeciwmgielnych.
Nie wiem czy na aucie kolory będą się zgadzać. Powyższe rady wywnioskowałem tylko na podstawie schemtu.

Jeśli chodzi o masę to chyba nie ma sensu ciągnąć jej od przełącznika do halogenów tylko wziąć gdzieś z przodu np od świateł.

Awatar użytkownika
Afdi87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Afdi87 » 17 lut 2010, 18:56

Bastek, ja tak mialem podlaczone halogeny niedawno, z tego co pamietam, to podlaczalem sie pod ostatni styk przelacznika (ten na samym dole), nie dam sobie reki uciac, bo bylo to jakis czas temu i nie pamietam dokladnie, ale na 99% to ten (kolor kabelka to szaro-jakiś :mrgreen: ). A mase przykrecilem pod maska ;-) Good luck :-P

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 17 lut 2010, 19:02

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl