Nie spodziewałem się takiego odzewu. Z tego co piszecie to w pewnym stopniu spełnia on swoją funkcję, i o to chodzi <ok>
Kupisz lepszy i cały czas będą od ciebie pożyczać.
Dokładnie. Już poznałem się na VaGu... Nie mam zamiaru nikogo prosić, dlatego też kupiłem Interfejs, do tego dokupię laptopa i będzie z czapki <ok>
vwkasG40 pisze:czy jest jakaś podziałka grubości lakieru?? nw mikrometrach??
Żaden miernik magnetyczny nie mierzy w mikrometrach, ponieważ wynik pomiaru w dużej mierze zależy od gęstości blachy. Wiadomo, że im blacha ma wyższą gęstość tym bardziej przyciąga magnes i jeśli teraz na 2 kawałkach blachy o różnej gęstości mamy identyczną grubość powłoki lakierniczej to miernik magnetyczny zawsze poda różne wskazania. Różne na tyle, na ile różna jest gęstość blach – czyli im mniejsza różnica w gęstości tym odchylenie we wskazaniu niższe.
Dlatego bardzo mądrym posunięciem było naniesienie na AT500 skali nie w mikrometrach, ale ze zwyczajnymi cyframi, które mają stanowić punkt odniesienia dla innych pomiarów.
Wiadomo mierniki cyfrowe są dokładniejsze i bardziej pewne, no ale z drugiej strony czego tu oczekiwać za kwotę 30 zł
pecet pisze:badziewny 'długopisik'
E tam od razu badziewny, zawsze to można sąsiadów podenerwować, badając ich auta <cieszy>
PozdrOooo