Głosniki - dobor i montaz podszybie
prawda jest taka że czego by w deske nie założył to i tak nie zagra niestety.... nie dość że to tylko 10-tki to jeszcze jak by tego byłomało grają totalnie w szybe.... można eksperymentować z tymi 10-tkami.... nie koniecznie infinity.... ja bym brał to co markowe i tanie bo to i tak nie zagra dobrze (a markowe żeby nie ujarało się po tygodniu) i np alpine seria E albo helix db? moim zdaniem bez sensu jest kupować jakieś drogie głośniki na przód bo to wywalanie pieniędzy w błoto
arczi91 pisze:Godles nie wierzę że jak założe te infinity to nie będzie różnicy w porównaniu z tymi orginalnymi...
rany.... nie mówie że nie będzie.... mówie że to nei ma prawa zagrać ze względów technicznych chociażby.... 10cm średnicy i to grające prosto w szybe. kup coś taniego alpine helix.... infinity nie zagra lepiej. w takich warunkach i taka średnica.... nie ma prawa zagrać po prostu albo będzie darło jape mniej lub więcej (tony wysokie)
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
krisiun1 pisze:Parametry tych głośników są troszkę lepsze chociaż Infinity to super czysty dźwięk a JBL oferuje trochę więcej basu.
http://www.allegro.pl/item926443427_inf ... ratis.html
właśnie zakupiłem takie głośniki infinity i zamontowałem grają wyśmienicie :mrgreen:
aż strach pomyśleć co byś powiedział jak byś usłyszał focal-a albo DLS-a.....grzechas_audi pisze:krisiun1 pisze:Parametry tych głośników są troszkę lepsze chociaż Infinity to super czysty dźwięk a JBL oferuje trochę więcej basu.
http://www.allegro.pl/item926443427_inf ... ratis.html
właśnie zakupiłem takie głośniki infinity i zamontowałem grają wyśmienicie :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
ja pierw bym zamontowal glosniczki w drzwi kupiłem zestaw helix_db_62_1_wy i jestem wrecz zadowolony do tego tuba w bagaznik i naprawde wszystko gra bardzo dobrze jak dasz glosniki mna tyl moim zdaniem lekki kibel z tego wyjdzie
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 21:26 przez jastrzabb4, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapomniałeś o wygłuszeniu drzwi i odpowiednim piecu pod system przedni... ten helix nie jest czymś szczególnym.... ja wole coś z sinusa..... np SL16 plus NEO28s..... około 430-450zł zależy jak się trafi a jak ktoś na zniżkach jedzie to i za 300 z hakiem kupi a ten zestaw już daje dużo basu z samego przodu ale potrzebuje mocnego pieca (około 75 RMS to totalne minimum)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2012, 21:26 przez Godles, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- grzechas_audi
- Forum Audi 80
jastrzabb4 pisze:to chyba normalne ze sie wyglusza nawet nie trzeba o tym pisaćGodles pisze:zapomniałeś o wygłuszeniu drzwi i odpowiednim piecu pod system przedni..
a czym głuszyłeś? tak z ciekawości masz jakieś foto z prac? ile mat poszło? zbieram dane bo będe chciał się przybrać do swoich drzwi.....