Witam wszystkich, i proszę o pomoc. W mojej niuni,gdy w zbiorniku jest ok.10 lit.benzyny, mam problemy z odpaleniem autka (nie wskakuje na obroty,odpali i gaśnie),jak do tankuję 6-7lit. wszystko powraca do normy.
Pompę paliwa wymieniłem na zamiennik,sprawdzałem ciśnienie 3 bar. wymieniłem także filtr paliwa. Proszę o pomoc.
[2.0 8v 90KM ABT] Problem z odpalaniem
[2.0 8v 90KM ABT] Problem z odpalaniem
Ostatnio zmieniony 19 lut 2010, 10:57 przez BULINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
- percevalle
- Audi 80 Klub
Sprawdzałem ile jest paliwa w zbiorniku, gdy strzałka wskażnika jest przed polem czerwonym było ok 10lit. niunia już nie chciała od palac -dziwne.
Gdy kupiłem autko miało uszkodzone przewody od czujnika paliwa w zbiorniku, elektryk to zrobił i czujnik działa. Może ktoś z kolegów się orientuje, czy w zbiorniku paliwa są jakieś zawory, inne czujniki które mogły by przy niskim stanie paliwa stwarzać problem z odpaleniem.
[ Dodano: 2010-02-18, 22:13 ]
ściągałem paliwo i było 10 lit.
Gdy kupiłem autko miało uszkodzone przewody od czujnika paliwa w zbiorniku, elektryk to zrobił i czujnik działa. Może ktoś z kolegów się orientuje, czy w zbiorniku paliwa są jakieś zawory, inne czujniki które mogły by przy niskim stanie paliwa stwarzać problem z odpaleniem.
[ Dodano: 2010-02-18, 22:13 ]
ściągałem paliwo i było 10 lit.